שלוש שנים לאחר תחילת הרפורמה המשפטית, נחשף הערב באופן גלוי מה שרבים בימין טענו לאורך זמן: נשיא בית המשפט העליון לשעבר, פרופ' אהרן ברק, אינו עוד רק "פנסיונר" שאינו קשר לפוליטיקה, אלא דמות מרכזית ופעילה במחאה נגד הממשלה. בנאום מצולם וחריף שהוקרן למפגינים בתל אביב, בחר ברק להשתמש בטרמינולוגיה קיצונית כדי לתקוף את הממשלה והכנסת, כשהוא קובע כי מדינת ישראל איבדה את זהותה הדמוקרטית. "כל חיי עבדתי בשירות הציבור. אינני אדם שנואם בכיכרות. אני מדבר אליכם הערב כי מפעל החיים של כולנו בסכנה – הדמוקרטיה הליברלית הולכת ונחלשת, הולכת ומתפוררת", הכריז ברק, תוך שהוא מציב סימן שאלה על המשך קיומה של הדמוקרטיה הישראלית.
הנאום עורר ביקורת חריפה בקרב תומכי הרפורמה, המזכירים כי בעבר, כאשר אנשי ימין הפגינו תחת ביתו של ברק, טענו בשמאל כי מדובר בהטרדה של אדם פרטי שפרש מזמן מהזירה הציבורית. הערב, בנאומו, ברק השיב לשאלה "האם אנו עדיין דמוקרטיה ליברלית?" במילים: "תשובתי – כבר לא! המשטר שלנו כעת הוא שלטון של רשות פוליטית אחת שנשלטת בפועל על ידי אדם אחד, אותו אדם שולט בממשלה ושולט בכנסת". ברק הוסיף וטען כי המהלך נועד להשתלט על בית המשפט כדי להבטיח שליטה מלאה, וקבע בצורה מעוררת מחלוקת: "הפכנו ממעמד של אזרחים למעמד של נתינים".
ומדיבורים למעשים: בעוד אהרון ברק קרא לעם לצאת ולפעול כי "בית המשפט בכוחות עצמו, לא יוכל לאורך זמן למנוע את ההתדרדרות שלנו", עשרות מפגינים חסמו את איילון צפון סמוך למחלף השלום. המוחים קראו למצות את הדין עם "כל המעורבים בבגידה בלשכת ראש הממשלה", ורק לאחר מעצרם של שני חשודים הצליחה המשטרה לפתוח את הציר לתנועה. במקביל, בכיכר הבימה, עוכבו שבעה פעילי ימין בגין הפרת סדר במהלך מחאה נגדית. מבקריו של ברק טוענים כי בדבריו הוא זה שרומס את הדמוקרטיה ופועל כמסית נגד השלטון הנבחר, בעוד הוא טוען מנגד כי "רק העם – זה העומד במרכז הדמוקרטיה הליברלית – יכול לעצור את ההתדרדרות".
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי אמר בתגובה לדברי אהרון ברק הערב בכיכר הבימה כי "המשטר נשלט ע"י אדם אחד": "נכון – יצחק עמית. וגם נכון – הגורם היחיד שיכול לעצור את ההתדרדרות של הדמוקרטיה שלנו לדיקטטורה המשפטית הוא העם בבחירות הקרובות בעז״ה, אבל בינתיים הממשלה כולה כאיש אחד חייבת לומר לבג״צ לא! זה יותר חשוב מכל חוק שנתאמץ להעביר ויהיה נתון לגחמותיו של הדיקטטור, זרועותיו וחסידיו. עוצרים את הדיקטטורה המשפטית וחוזרים ליהודית ודמוקרטית. עכשיו!"
עזבו נו הבן אדם סנילי לגמרי ….אתם לא קולטים .. למה אתם מהדהדים את הטימטום של האיש שעבר זמנו
גם מדורו חושב שעכשיו אין דמוקרטיה בוונצואלה
כן, והסנילי הזה ושכמותו, מנהלים את המדינה, והם בעלי הבית המלאים, אל תאמינו לליכוד שאומר שהדרך לנצח אותם הוא ע"י הבחירות, כי הם הדיקטטורים האמיתיים בלבוש של ליברליות וקידמה, [אגב, זה שיא חדש בכוח עלמא דשיקרא, שהדיקטטורים האמיתיים ישסו את העם להילחם במי שאינו מקבל לגמרי מרות, ע"י הפחדתו שהנה איש אחד השתלט על כל המדינה…]
הפתרון היחיד- יחדו של עולם יגאלנו, ויה"ר שיהא זה בחסד וברחמים.
שאדון אליך ילך להניח לו תפילין
זקן ממרא, וממריד, סופו יורש גהינום, חוטא ומחטיא, ויש לו תלמידים ממשיכים את דרכו, לכן גהינום כלה והוא אינו כלה, אין סוף לעונשו.
קורא לעם (לעם הפרטי שלו) לעזרתו האישית ומנותק מהעם לגמריי
זקני עם הארץ ככל שהם מזקינים דעתם
הולכת ומשתבשת