מליאת הכנסת התכנסה היום (שני) לדיון "ארבעים חתימות" בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעקבות דרישת חברי כנסת מהאופוזיציה. במהלך נאומו התייחס נתניהו למגוון נושאים מדיניים וביטחוניים, ובראשם האיום האיראני והיחסים עם ארצות הברית.
בפתח דבריו שיתף נתניהו בפרטי פגישתו עם הנשיא טראמפ בסוף השבוע האחרון ואמר: "זה היה המפגש השישי שלי עם ידידי הקרוב, ידידינו, הנשיא טראמפ, מאז תחילת כהונתו לפני שנה. מביקור לביקור, ממפגש למפגש, אנחנו מהדקים את השותפות בין שתי המדינות, כפי שלא היה מעולם. העובדה שרעייתי ואני ציינו עם הנשיא טראמפ ורעייתו את תחילת השנה – מבטאת את עומק הקשר בינינו".
בהמשך עבר ראש הממשלה לעסוק בסוגיית הגרעין והטילים של טהראן: "באשר לאיראן, הנשיא טראמפ ואני הבענו עמדה נחרצת. לא ניתן לאיראן לשקם את תעשיית הטילים הבליסטיים שלה ובוודאי שלא נאפשר לה לחדש את תוכנית הגרעין שפגענו בה קשות במהלך מבצע 'עם כלביא', העמדה המשותפת שלנו לגבי איראן עומדת בעינה – אפס יכולת העשרה, הוצאת כל האורניום המועשר אל מחוץ לאיראן ופיקוח קפדני ורציף על מתקני הגרעין. כשאנחנו דנו באיראן, ההתקוממות העממית, לא רק בטהראן, היא רק התחילה ובינתיים התרחבה מאוד".
נתניהו הוסיף כי "אנחנו בישראל מזדהים עם המאבק של העם האיראני ועם השאיפה שלו לחירות וצדק. ייתכן מאוד שאנחנו עומדים ברגע מכריע. רגע שבו העם האיראני ייקח את גורלו בידו. בכל מקרה, עוד לפני ביקורי בארה"ב ובמהלך ביקורי, הבהרתי ביחס לתרגילים צבאיים שאיראן קיימה לפני הביקור שאם נותקף, ההשלכות על איראן תהיינה חמורות מאוד".
במהלך הדיון פנה נתניהו לראש האופוזיציה יאיר לפיד והזכיר לו אמירות עבר לגבי היחסים עם הממשל האמריקני. נתניהו עקץ את לפיד ואמר: "חה"כ לפיד – אני מבקש שתרשום את גובה הצעקות ואת משך הצעקות של חברי סיעתך, כי יש תחרות קשה מאוד על ארבעה מקומות ואתה לא יכול.".
בנושא חוק הגיוס תקף נתניהו את הצעות האופוזיציה וטען: "העמדה של האופוזיציה קיצונית, קצרה, מפלגת, בעוד שאנחנו מחפשים הסכמה רחבה. אנחנו מקדמים מתווה היסטורי שיביא לגיוס של 23 אלף חרדים ב-3.5 השנים הקרובות. בואו נראה את החוק שלכם – החוק שרציתם להעביר רק לפני 3 שנים. החוק שלכם היה חוק ההשתמטות האמיתי. דיברתם על גיוס של אלפים בודדים מהציבור החרדי, בלי שום סנקציות, לא אישיות. לא רק זה, אתם כללתם ביעדי הגיוס הנמוכים שלכם שירות לאומי. כללתם ביעדים וזה נכלל כיעדי גיוס. מתגייסים שישרתו בבתי החולים, בארגוני הסביבה, במתנ"סים. אצלכם היה אפשר לשרת שירות מקוצר, יכולת לשרת שנה וזה נחשב, בעוד שאצלנו בחוק שאנחנו מביאים יש רק שירות מלא, 3 שנים – לא פחות מזה".
לגבי ועדת החקירה אמר:, "בעוד שאנו מציעים ועדת חקירה בהסכמה רחבה, אתם מתנגדים בתוקף לוועדה כזו. אתם עסוקים רק בפילוג והסתה. לא יהיה שום אמון רחב בוועדת חקירה שיותר ממחצית העם לא מיוצג בה ולא מאמין בה. לכן ההצעה שלנו היא להקים ועדת חקירה ממלכתית לאומית, ועדה שוויונית שמייצגת גם את הקואליציה וגם את האופוזיציה. רק כך האמת תצא אל האור.
אנו גילינו מה עושים שומרי הסף, הם בעיקר שומרים אחד על השני. שתקתם כמו דגים כאשר שומרת סף בכירה סרחה, שיקרה והוציאה את דיבתם של לוחמי צה"ל ושל המדינה כולה. היא הדליפה סרטון מבושל שנצפה על ידי יותר ממאה מיליון איש. אף אחד לא קונה יותר את הצביעות שלכם.
אל תדברו בשם הרוב הציוני. אתם שנשענתם ורוצים להישען על האחים המוסלמים. אתם המיעוט הקיצוני. אני רוצה לשמוע שאתם לא תקימו ממשלה עם האחים המוסלמים. אני לא פוסל את הזכות להיבחר ולבחור. אבל אני גם לא פוסל את החובה להגיד את האמת הקואליציונית. אתם מתכוונים להקים ממשלה עם האחים המוסלמים, ואתם מנסים בכל מיני דרכים להסתיר את זה. הציבור לא קונה את זה ויודע את האמת".