בירושלים מנסים למנוע "מיסקלקולציה" איראנית שתוביל למלחמה כוללת, ועושים זאת באמצעות ערוץ תקשורת מפתיע במוסקבה.
בשיחות טלפון שהתקיימו לאחרונה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הועברו מסרים מרגיעים המיועדים ישירות להנהגה בטהראן, כך פורסם הערב במהדורת "כאן חדשות" מפי מקורות דיפלומטיים. המטרה המרכזית מאחורי המהלך היא הבהרה חד-משמעית כי פניה של ישראל אינן למלחמה יזומה, וזאת כדי למנוע מצב בו איראן תבחר לתקוף ראשונה רק בשל החשש שהיא עצמה עומדת בפני מתקפה ישראלית קרובה.
המעורבות הרוסית בתיווך המסרים אינה מקרית והיא נחשפה כבר בחודש אוקטובר האחרון. נשיא רוסיה, במהלך ביקור רשמי בטג'יקיסטן, אישר את הדברים וצוטט בסוכנות הידיעות "טאס" כמי שאומר: "אנו ממשיכים במגעים עם ישראל ומקבלים איתותים מההנהגה הישראלית עם בקשה להעביר לידידנו האיראנים מסר לפיו פניה של ישראל להסדרה תוך העדר עניין בכל סוג של עימות". הדיווח ב"כאן חדשות" מעלה כי הערוץ הזה נותר פעיל ורלוונטי גם בתקופה האחרונה, כאשר הדרג המדיני והביטחוני בישראל ממשיך לקיים דיונים אינטנסיביים בסוגיות הביטחוניות השונות ובעניין האיראני בפרט.
עם זאת, לצד ערוץ ההרגעה החשאי, ישראל שומרת על קו של הרתעה גלויה ותקיפה. ראש הממשלה נתניהו התייחס לנושא היום בדיון 40 חתימות שנערך במליאת הכנסת וציין כי ישראל העבירה לאיראן מסר שלפיו "אם ישראל תותקף – ההשלכות לכך יהיו קשות".
השילוב בין הדיפלומטיה השקטה מול פוטין לבין האיומים הפומביים משקף את המורכבות בניהול המתיחות, כאשר בישראל עדיין קיים חשש כבד מפני טעות בהערכת המצב בצד האיראני, דבר שעלול להוביל לתקיפה שתצית את האזור כולו למרות המאמצים הדיפלומטיים הכבירים.