שר המשפטים יריב לוין התייחס היום (חמישי) בראיון סוער לרדיו גלי ישראל להתנהלות המשטרה סביב חקירת פרשת הדלפת הסרטון משדה תימן, שבמרכזה עומדת הפצ"רית המודחת יפעת תומר ירושלמי. בדבריו מתח השר ביקורת חריפה על מה שהגדיר כגרירת רגליים מצד המשטרה, וקרא להגברת הלחץ הציבורי על הדרג הבכיר בארגון.
"המצב הוא כזה – מי שלא חוקר זו המשטרה. צריכה להיות דרישה ציבורית ממפכ״ל המשטרה לעשות את עבודתו הדרושה", אמר לוין, והבהיר כי האחריות לקידום החקירה מוטלת על המשטרה בלבד.
בהמשך דבריו קשר שר המשפטים בין הסערה סביב פרשת ההדלפה לבין מינויו של דוד זיני לראש השב"כ, וציין כי לולא אותו מינוי והמאמצים שנעשו לדבריו בבג"ץ לפסול אותו הפרשה כלל לא הייתה מגיעה לפתחו של הציבור. "צריך לזכור שפרשת הפצרית לא הייתה באה בכלל לעולם אלמלא המינוי של דוד זיני", אמר לוין, והוסיף כי "הסערה בעניין ההדלפה לא הייתה מגיעה אם לא היה את המינוי הזה".
לוין הדגיש בדבריו גם את הצורך בהתמדה ונחישות מצד הממשלה: "אם נהיה נחושים לאורך כל הדרך – אנחנו נצליח עוד יותר". בנוגע להדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ולמאמציה להישאר בתפקידה חרף החלטת הממשלה, אמר שר המשפטים כי אין בכוונתו לסגת מהמהלך. "אני לא אוותר על הדבר הזה, יש מי שמרגישים שהאדמה מתחת לרגליים שלהם רועדת", אמר.
בדבריו הביע לוין ביקורת גם על המשך שיתופה של היועצת המודחת בדיוני הממשלה, ועל קשרים שהיא מקיימת, לטענתו, עם שרים מכהנים. "לצערי הרב יש שרים שעדיין משתפים איתה פעולה, אני כמובן שלא", אמר.