המשנה ליועמ״שית, עו״ד ד״ר גיל לימון, הבהיר היום (שלישי) במהלך דיון בוועדת החוקה שעסק בחוק לפיצול תפקיד היועמ״שית, כי לא איים ולא התכוון לאיים על יו״ר הוועדה ח״כ שמחה רוטמן, והדגיש כי יענה לשאלות חברי הכנסת ככל יכולתו עוד בטרם הצגת עמדתו הרשמית.
בדבריו בפני הוועדה התייחס לימון לפגישה שהתקיימה מוקדם יותר הבוקר ואמר: "יו"ר הוועדה ואני נפגשנו הבוקר עם יועמ"שית הכנסת. בשיחה וגם לפני הוועדה הדגשתי את חשיבות השתתפותנו בדיון הזה. כדי להבין את משמעות תיקוני הליבה של מעמד המחייב של חוו"ד היועמ"ש, הצ"ח, השאלה של הפרדת הייצוג או ההגדרה של הייעוץ כמי שמייצג את האינטרס הציבורי, היא כזו שמי שיכול לתת לוועדה את התמונה המלאה המשפטית וההשלכות, זה אנחנו כייעוץ המשפטי של הממשלה".
בהמשך הבהיר לימון באופן חד־משמעי את עמדתו בנוגע לטענות שעלו כלפיו ואמר: "הבהרתי ליו"ר הוועדה את המובן מאליו ואבהיר גם כאן- לא איימתי על יו"ר הוועדה ולא על אף אחד אחר. לא התכוונתי לאיים, אני לא מאיים באופיי, ונורא הופתעתי מכך שזה נתפס כאיום. לצערי לא אוכל להישאר לדיון הנוכחי אבל סיכמתי עם יו"ר הוועדה, שאגיע לישיבה הבאה, אציג את חוו"ד שלנו להצ"ח, ואתייחס לשאלות ככל יכולתי".
יו״ר הוועדה, ח״כ שמחה רוטמן, השיב לדבריו ואמר: "הובהר לי ע"י ד"ר לימון, שהוא לא התכוון לאיים, אבל אמירתו לא הייתה ראויה ותגובות הח"כים מעידות על כך. מן הראוי שלא לומר אמירות כאלו ואני מקווה שאתה מסכים איתי. אני עומד על בקשתי כי תהיה התייחסות לשאלות חברי הכנסת הנוגעות לעניין במסגרת היכולת שלך, לפני הדיון, וכך גם סוכם".
הדיון התלהט כאשר במהלך הדברים התפרץ ח״כ משה סעדה לעבר לימון בעת שאמר שלא התכוון לאיים וקרא: "שמענו את הדברים". מנגד, ח״כ גלעד קריב הגיב בחריפות ואמר: "לא אתן לך לסתום ללימון את הפה. הבריון היחיד באותו אירוע היה אתה". גם ח״כ יואב סגלוביץ' הצטרף לביקורת ואמר: "אמירות היו"ר לא ראויות. אתה מחלק ציונים במקום לשים מראה מול עיניך ומדבר על חוויותיך האישיות".
העימות הנוכחי מגיע בהמשך לאירוע שהתרחש בשבוע שעבר, אז הוציא יו״ר הוועדה ח״כ שמחה רוטמן את ד״ר לימון מהדיון, לאחר שזה אמר כי אם לא יורשה לו לדבר, אף אחד אחר ממשרד המשפטים לא ידבר. רוטמן קבע אז כי דבריו של לימון מהווים "איום פלילי", ודרש כי יתנצל או שלא יורשה להיכנס לדיוני ועדת החוקה.