מניין חולי הקורונה המאובחנים ברחבי העולם חצה הלילה (ראשון) את ה-10 מליון ועומד כעת על 10,082,613. ההתפרצות באירופה כבר כמעט ושכחה, אך במדינות העולם בפרט בארה"ב ובדרום אמריקה הנגיף עדיין משתולל. גם מספר המתים חוצה נקודת ציון משמעותית, כאשר עד כה מתו יותר מחצי מליון בני אדם כתוצאה מהידבקות בנגיף.
כעת, עם הגידול במספר החולים סוברים מומחים ברחבי העולם כי מניין חולי הקורונה גדול פי 2 ממספר האנשים החולים בשפעת חריפה בכל שנה. בזמן שמדינות מסויימות, לרבות ישראל, מקלות את הסגר ואת ההנחיות, מדינות אחרות שכבר נפתחו חוות התפרצויות נוספות ונאלצות לסגור מחדש.
לפי הסיקור המקיף של חדשות 12, צפון אמריקה, דרום אמריקה ואירופה מהוות כל אחת כ-25% מהתחלואה העולמית, בזמן שאסיה והמזרח התיכון מהוות כ-10% כל אחת. מאז התגלו המקרים הראשונים של קורונה במחוז ווהאן בסין, 501,308 בני אדם מתו לאחר שנדבקו בנגיף.
שתי המדינות שבהן המגפה מתפרצת בקצב המהיר ביותר, ואחראיות על כמעט שליש מכל החולים החדשים בשבוע האחרון הן – ברזיל והודו. ברזיל דיווחה על 54,700 מקרים חדשים של קורונה בשבוע שעבר, ויש מומחים הסוברים כי מניין המתים באמריקה הלטינית עלול להגיע ל-400 אלף בחודשיים הקרובים.
מספר החולים הכולל בארצות הברית עלה ליותר מ-2.5 מליון ביממה האחרונה, ויותר מ-125 אלף אמריקנים מתו לאחר שנדבקו בנגיף – המספר הגבוה ביותר בעולם. חמש מדינות חצו אתמול את השיא היומי שלהן לחולים חדשים , מה שמשפיע גם על המירוץ לנשיאות שצפוי להגיע לסיומו בבחירות בנובמבר.
במדינת פלורידה דיווחו אתמול על 9,585 חולים חדשים ביממה האחרונה, מספר ששבר שיא מקומי זה היום השני ברציפות. במקביל, גם באריזונה דיווחו על 3,591 חולים חדשים ביום, מספר שמסרב לרדת מאז יום שלישי. ביום השני ברציפות, יותר מ-40 מקרי קורונה חדשים מאובחנים ברחבי ארצות הברית שמובילה זה שבועות רבים מהיקף הפתרצות המגפה.
הכוונה לצרוף כל ה"חולים" בכל החודשים מאז התחילו בבדיקות.
מידע לא רלוונטי בעליל.
נועד ליצור פחד ואימה