פורום הגבורה, המאגד משפחות שכולות של נופלי מלחמת "חרבות ברזל", יוצא הבוקר (חמישי) במתקפה חריפה נגד הדרג המדיני, זאת בעקבות חשיפת הנתונים על צמצום דרישת צה"ל להכנסת הסיוע לעזה. בפורום מכנים את המדיניות הנוכחית "סטירת לחי" לגיבורים וללוחמים בשטח.
בהודעה רשמית שפרסם הפורום, נכתב כי הנתונים שנחשפו חושפים מציאות בלתי נתפסת: "מתברר שמדינת ישראל מזרימה לאויב פי ארבע מהצורך ההומניטרי, תוך ידיעה ברורה שזה מחזק את החמאס. כל משאית עודפת שנכנסת לרצועה היא לא 'סיוע הומניטרי', היא חמצן כלכלי וצבאי לחמאס שמאפשר לו לשמר את שלטונו".
בפורום מדגישים את הסתירה המבצעית בשטח: "לא ייתכן שצה"ל יילחם בטרור ביד אחת, והיד השנייה תממן ותחזק את אותו טרור בדיוק. אנו דורשים מהדרג המדיני: עצרו את המחדל!".
לדברי המשפחות, גם אם הוחלט על הכנסת סיוע משיקולים כאלו ואחרים, עליו להינתן במינימום ההכרחי בלבד ולא מעבר לכך. "את הסיוע לעזה היה צריך לעצור, אך גם כשהוחלט להכניס אותו, הוא חייב להינתן במינימום הנדרש. ניצחון לא משיגים בפיטום האויב, אלא בשבירתו", חתמו בפורום.