נציגת משרד הבריאות הודתה היום (ראשון) כי חלה טעות בנתוני התחלואה שהובילו לסגר בטבריה. עוזרת ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר ענת צוראל פרבר, אמרה את הדברים בדיון על הארכת תוקף התקנות להכרזה על אזור מוגבל בעיר בשל התפשטות הקורונה.
יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה), שאל "בכמה הייתה הטעות?", ולכך ענתה כי היא אינה יודעת. בתגובה, דרש אשר לקבל את הנתונים "עוד היום". ח"כ גדעון סער (הליכוד) הוסיף כי "המקרה של טבריה חייב להדליק נורה אדומה, אם צמצמו לאחר יום את הסגר זה מריח לא טוב".
ההחלטה על הסגר התקבלה ביום שלישי האחרון, ויום לאחר מכן צומצמה לשלושה רחובות בלבד. באזורים המוגבלים נאסרה הכניסה אל האזור והיציאה ממנו, למעט במקרים חריגים כמו יציאה לקבלת טיפול רפואי, הליך משפטי או הלוויה, או לצרכי עבודה ולימודים.
תחילה, אישרה ועדת השרים כי שכונות רבות בטבריה יוכרזו כ"אזורים מוגבלים", בהן רמת טבריה ב', רמת טבריה ג', שכונת 200, שכונת טבריה עילית ושכונת בן גוריון, אך בהמשך הוחלט להקל ולהשאיר את הסגר רק ברחובות שפע חיים, דוד אלעזר וזלמן שזר.
בדבריה במהלך הדיון, ד"ר פרבר הבהירה כי הטעות בטבריה הייתה נקודתית, והיא איננה מראה על מגמה כללית. "בטבריה הייתה טעות בנתונים באופן ספציפי. בגלל זה אנחנו בוחנים את הקריטריונים שוב ושוב. בגדול הטעות הייתה באמת במיקוד, שהתמקד באופן חריג בכמה רחובות ולא בשכונות כמו שראינו במפה. זה עלה בשיח שניהלנו עם ראש העיר", טענה.
יו"ר הוועדה אמר כבר בפתח הדיון כי "התחושות שלו קשות", והצטרף לביקורת שהשמיעו בכירים חרדים אחרים על האופן בו נקבעים האזורים המוגבלים. לטענתו, "החוק יוצר סטיגמות לערים שונות. מצד אחד נראה שאף אחד לא רוצה להשתמש בכלי הזה, אך כשכבר משתמשים זה לא תמיד בשום שכל ובזהירת המתבקשת. ההפעלה כלפי שכונות מסוימות לא תמיד חפה מטעויות".
"נתעכב על נושא שיקול הדעת למקבלי ההחלטות, ממה מורכבים הנתונים המוצגים לוועדת השרים לפיהם מתייחסים לאוכלוסיות השונות, וכן משך ההחלטה ופיקוח הכנסת", הוסיף. "אני רוצה לשנות. אנחנו לא יושבים פה כדי לאשר מסמך שהועבר אלינו בבהילות. למרות הגבלת הזמן, נתקן את התקנות. התיוג הוא דבר רע שאסור שיהיה".
רפאל טרבלסי חבר מועצת העיר לשעבר הגיב לדברים של משרד הבריאות לאחר שהודה בטעות כי הוא "מקווה כי משרד הבריאות יפיק לקחים ויתקן לעתיד את העבודה והחיבור לשטח בכדי לקבל תוצאות אמת על כל מקום, מכיוון שהמטרה של כולנו היא בריאות התושבים ואת זה עושים באמון ושיתוף פעולה בין כל הצדדים. רק ביחד ננצח"
בשבועות האחרונים חלה עלייה בתחלואה ברחבי הארץ ככלל, ובטבריה כפרט. מניין המאובחנים המאומתים עלה היום ל-23,497, בהם 6,160 חולים פעילים ובתוכם 24 מונשמים. מניין המתים מהנגיף עומד על 318 בני אדם, ו-17,019 החלימו ושוחררו לבתיהם.
בטבריה עצמה אחוז הבדיקות החיוביות גבוה מהממוצע הארצי, 5% לעומת 2.8%. סך הכל, ישנם 82 חולים מאומתים בעיר, כשחצי מהם, 42 חולים, אובחנו בשבוע האחרון. עוד עולה מנתוני מרכז המידע והידע הלאומי למאבק בקורונה כי שיעור החולים בעיר הוא 16 לכל עשרת אלפים איש.
בשבוע שעבר, שורת אישי ציבור חרדים מתחו ביקורת על הסגר בטבריה ובאלעד. יו"ר יהדות התורה, השר יעקב ליצמן, קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו שעומד בראשות הוועדה ולשר הבריאות יולי אדלשטיין לשקול מחדש את ההחלטה. "כפי שאמרתי בעת שהייתי בתפקיד שר הבריאות, אין לקבל החלטה להגבלות תנועה על בסיס אופי האוכלוסייה, אלא על פי שיקולים מקצועיים בלבד", אמר ליצמן.
"על פניו, ההחלטה לסגר הינה מגזרית ואינה נכונה", הבהיר שר הבריאות לשעבר. ליצמן קרא לסגור את גני הילדים "בעת הזו" לאור ההדבקה הגבוהה בריכוזים מסוימים.
גם יו"ר ועדת הכספים משה גפני אמר ברשת ב' כי "הכי קל לסגור את החרדים. זה לא בסדר. הלוואי שבכל המקומות בארץ היו שומרים כמו בשכונות החרדיות. המציאות הזו גורמת נזק בל יתואר, תהליך של ייצור סטיגמה על ציבור שתמיד אפשר לזהות אותו חיצונית".
מול איזה ראש עיר העלו את הנקודה של הטעות? מינו ראש עיר לטבריה ולא ידענו?
עוד מעט יגידו שגם על אשדוד אלעד וכו
מסתבר ש ר יעקב אשר עבוד הכי טוב בלי רעש וציצולים נתן פיט בועדה שברשותו חן חן
מזויע
שוב מוכח שאי אפשר לסמוך על התנהלות משרד הבריאות
קרקס מדראנו
מה זה ?
סליחה על הבורות