צה"ל נמצא בימים אלו בהיערכות מוגברת לקראת האפשרות של תקיפה צבאית באיראן. על פי דיווח הבוקר (חמישי) כאן חדשות, ההערכה היא כי במידה ותתקבל החלטה אמריקנית על פעולה צבאית, ישראל תעודכן מראש. עם זאת, הציבור לא ייחשף למידע זה בזמן אמת כדי למנוע דליפות שעלולות לסכן את הצלחת המבצע, ובזמן זה יבוצעו היערכויות מבצעיות שקטות בדומה למבצעים מורכבים בעבר
על רקע הסערה התקשורתית והדיווחים על אפשרות לתקיפה משותפת תחת ממשל טראמפ, דובר צה"ל תת-אלוף אפי דפרין ביקש להרגיע את הרוחות. דפרין הדגיש כי צה"ל ערוך מזה זמן רב בהגנה מירבית וכי אין כרגע שינוי בהערכת המצב או בהנחיות לפיקוד העורף.
הוא הוסיף כי במידה ויהיה שינוי כזה, הציבור יעודכן באופן רשמי ומסודר וקרא להימנע מבהלת שווא. למרות הניסיון להרגיע, בישראל לוקחים בחשבון כי גם ללא מעורבות ישירה בתקיפה, איראן עלולה להגיב בירי לעבר שטח המדינה.