ממשל טראמפ מתכנן הקמת בסיס צבאי משמעותי בשטח רצועת עזה, המיועד לאכלס כ-5,000 חיילים. כך מדווח העיתון הבריטי "הגרדיאן". על פי הפרסום, הבסיס נועד לשמש את הכוח הצבאי הרב-לאומי שאמור לקבל עליו את האחריות הביטחונית ברצועה ביום שאחרי המלחמה.
הדיווח חושף פרטים לוגיסטיים נרחבים מתוך חוזים רשמיים שהגיעו לידי העיתון. על פי התכנון, המתחם יהיה מבוצר במיוחד ויוקף ב-26 מגדלי שמירה, כשבתוכו יוקמו בונקרים ומחסנים לציוד צבאי כבד. נציגים של חברות בנייה בינלאומיות המתמחות באזורי לחימה כבר ערכו סיור בשטח כדי לבחון את היתכנות הפרויקט.
המהלך, במידה וייצא לפועל, מסמן שינוי דרמטי במדיניות האמריקנית ונוכחות פיזית קבועה של כוחות זרים ברצועה. מדובר בצעד המצביע על היערכות לשהות ממושכת של כוח רב-לאומי במטרה לייצב את האזור, תוך יצירת מעטפת ביטחונית הדוקה סביב המתקן האמריקני המתוכנן.