בישראל נערכים בשיא הדריכות לאפשרות שקריסת שיחות המשא ומתן בין איראן לארצות הברית תוביל לפיצוץ אזורי חסר תקדים. התרחיש המרכזי שמעסיק את צמרת מערכת הביטחון הוא תקיפה אמריקנית על אדמת איראן, צעד שעלול לגרור את ישראל לעימות ישיר ולהפוך למלחמה רב-זירתית רחבת היקף, כאשר ארגוני הטרור הגרורות של טהרן יצטרפו למערכה נגד ישראל. המתיחות הזו מציבה את האזור כולו על חבית חומר נפץ, כשבכל זירה נבחנת רמת המוכנות והנכונות של האויב להצטרף.
לפי דיווח שפורסם היום (חמישי) בערוץ 14 על ידי הכתב הלל ביטון רוזן, ההערכה העדכנית היא שחיזבאללה נוטה שלא להצטרף, אך בהינתן לחץ איראני משמעותי ייתכן שהם יצטרפו. במקביל, העיניים נשואות דרומה לעבר רצועת עזה, שם המערכת הישראלית מציבה קו אדום ברור וחד משמעי. בהתייחסו לאפשרות שחמאס יצטרף, אמר גורם ביטחוני בכיר לערוץ 14: "אם חמאס יצטרף במערכה אזורית לתקיפות נגד ישראל, בסוף המערכה תהיה תוצאה אחת – כיבוש הרצועה וכל ההנהגה שנותרה ברצועה מחוסלת".
הזירה האזורית מורכבת וכוללת משתנים נוספים שעלולים להשפיע על עוצמת העימות. לגבי המיליציות האיראניות בעיראק, במערכת הביטחון משערים כי הן לא נוטות להצטרף גם כן. למרות זאת, ישנם קולות במערכת שטוענים כי חלק מהפלגים אכן דוחפים להשתתפות במערכה. מנגד, הערכות לגבי החות'ים בתימן שונות בתכלית, והם צפויים להצטרף לתקיפות נגד ישראל כחלק מהציר האיראני.
מעבר לאיומים הצבאיים הישירים, גם הזירה האזרחית באיראן מעסיקה את מערכת הביטחון הישראלית בניסיון לקרוא את המפה הכוללת. גורמים בישראל מאמינים כי המחאות בקמפוסים באיראן צפויות להחריף – מה שעלול להשפיע על התגובה של המשטר האיראנית במקרה של תקיפה אמריקאית. השילוב בין לחץ פנימי מבית לאיום צבאי מבחוץ יוצר משוואה מורכבת, שתקבע האם המזרח התיכון בדרך לרגיעה או להסלמה שתשנה את פני האזור.