לקראת הדיון המיוחד שיתקיים היום (ד') במועצת הביטחון של האו"ם בנושא איראן, שיגר שר החוץ גדעון סער מכתב רשמי וחריף לחברי המועצה, דרך הנשיאה התורנית ארה"ב. במכתבו, מציב סער דרישות חד-משמעיות לקהילה הבינלאומית ומזהיר מפני המשך ההפקרות מול טהרן.
שר החוץ חשף במכתבו כי למרות המכות שספג המשטר במבצע "עם כלביא", איראן רק הגבירה את מאמציה להשגת פצצה. "מאז יוני 2025 המשטר האיץ בחשאי את מאמצי הפיתוח", כתב סער. "הם בונים מתקנים תת-קרקעיים מבוצרים שנועדו להגן על הדרך להשגת נשק גרעיני, תוך התקדמות בתוכנית הטילים ארוכי הטווח".
סער פירט את פשעי המלחמה שביצעה איראן בימים האחרונים נגד העורף הישראלי. בצעד יוצא דופן, התייחס שר החוץ גם לדיכוי הפנימי באיראן ולטבח שביצע המשטר באזרחיו. סער הבהיר לחברי המועצה כי מבצע "שאגת הארי" עשוי להיות נקודת המפנה שתאפשר לעם האיראני להפיל את שלטון האייתוללות ולזכות בחירותו.
בסיום מכתבו, קרא שר החוץ למועצת הביטחון לנקוט בצעדים מעשיים ומיידיים ביניהם הכרזה על משמרות המהפכה כארגון טרור.