אבל כבד בקריית צאנז בנתניה עם קבלת הבשורה הקשה על פטירתה בדמי ימיה של המחנכת מרת רבקה בלומנטל ע"ה, אשת הרב יצחק בלומנטל ובת הרב יהודה צבי גלנץ מרבני הקריה, כשהיא בת 44 בלבד. המנוחה, דמות מוכרת ואהובה בקהילה, התמודדה בגבורה עם המחלה הקשה שתקפה אותה לפני מספר שנים; בס"ד היא החלימה וחזרה לשגרת חייה, אך לאחרונה המחלה חזרה לקנן בגופה והכריעה אותה, למגינת לבם של בני משפחתה ומכריה הרבים.
חייה של מרת בלומנטל היו רצופי ניסיונות, כאשר לפני כשמונה עשרה שנה איבדה את בנה הפעוט, בעת שירד ממיטתו ונכנס לתוך דלי מים, בניקיונות לפסח. למרות הטרגדיה המצמררת, היא המשיכה להקרין כוח ואמונה, ושימשה כמחנכת נערצת בבית הספר היסודי 'בית חנה' של חסידות צאנז בנתניה. היא הותירה אחריה שבעה יתומים, מתוכה ארבעה שטרם נישאו.
אחת מתלמידותיה ספדה לה בשיחה עם 'המחדש' ותיארה דמות שהייתה מופת של אצילות: "היא התייחסה לכל תלמידה כאילו היא יהלום ואהבה את כולן באותה המידה, אבל אי אפשר שלא לשים לב לאצילות המיוחדת שהייתה לה. בבית הספר שבו לימדה, היו בנות פנימייה שהגיעו מרקע מורכב, אולם המורה ידעה לתת להן תשומת לב מיוחדת, בייחוד בימי ראשון כשהיו חוזרות נסערות מהשבת בבית, או בימי חמישי לפני היציאה. היא תמיד הכילה והבינה ללב התלמידות. המחנכת מעולם לא הייתה צריכה להרים את הקול – הייתה לה אצילות שבאה לידי ביטוי בשקט שלה".
תנצב"ה.