שיטות המסתור של ארגון הטרור חיזבאללה נחשפות בצל הלחץ הצבאי הגובר, ומגלות מציאות מסוכנת עבור אזרחי לבנון בלב השכונות המאוכלסות. לפי דיווח בערוץ "אל-חדת'" הסעודי, חיזבאללה שוכר דירות מגורים ומשרדים בביירות ובאזורים נוספים בלבנון עבור פעילים צבאיים וביטחוניים בשורותיו, תחת שמות בדויים. המערך הלוגיסטי הזה מופעל ישירות על ידי מנגנון הביטחון המסכל של הארגון, ומטרתו לאפשר לאותם פעילים לעבור לדירות האלו או להתגורר בהן בחסות המרחב האזרחי, תוך ניסיון לחמוק מעינה הפקוחה של המערכת המודיעינית הישראלית.
התקיפות הישראליות הן אלו שחשפו את דפוס הפעולה, כאשר התברר כי בכירים בחיזבאללה נהגו לפקוד את הדירות האלו, מבלי שהיה ידוע מי מתגורר בהן. התופעה צברה תאוצה במהלך השנה האחרונה, כחלק מניסיון של הארגון להתמודד עם הידוק הלחץ המודיעיני הישראלי על הנהגתו. כחלק מאמצעי הזהירות, נטען כי חיזבאללה פועל להשבית מצלמות אבטחה ברוב המבנים האלו, מחשש שיתועדו פניהם. השימוש במבנים אלו אינו מוגבל רק לאנשי הארגון המקומיים; לפי הדיווח באל-חדת', אותם פעילים חושפים את שכניהם לסכנת מוות, והם אינם משתייכים רק לחיזבאללה, אלא כוללים גם קצינים ואנשי ביטחון במשמרות המהפכה של איראן.
הנוכחות האיראנית המעמיקה בתוך המרקם האזרחי הלבנוני מייצרת תסיסה חסרת תקדים ברחוב. בדיווח נוסף של רשת "אל-חדת'" נטען כי במשמרות המהפכה חשים בתסיסה בקרב הלבנונים נגד הנשק של חיזבאללה וירידה בתמיכה באיראן. כדי לבלום את הביקורת, האיראנים פועלים במישור התודעתי ומממנים פוליטיקאים ואנשי תקשורת בלבנון כדי לפתוח בקמפיינים של תמיכה באיראן ובנשק של חיזבאללה. מדובר בניסיון להנדס את דעת הקהל בתוך מציאות של מלחמה מתמשכת, קריסה כלכלית ולחץ חברתי גובר.
למרות המאמצים האיראניים, הקולות הביקורתיים ברשתות החברתיות בלבנון הולכים ונשמעים יותר ויותר, וחלקם חריפים מאוד כלפי חיזבאללה והשלכות פעילותו על האזרחים. בעוד ארגון הטרור מציג את מעורבותו כמלחמת סיוע, יש מי שמתארים מציאות אחרת לגמרי בשטח – כזו של פחד ותחושת אובדן שליטה. השיטה המחתרתית של שכירת הדירות מעידה לא רק על היקף הלחץ הישראלי, אלא גם על התגברות הכאוס בלבנון, שבה האזרחים מוצאים את עצמם משמשים כמרחב הגנה לא רצוי עבור פעילי טרור וקצינים זרים.