שר החוץ גדעון סער קיים היום (שני) שיחה טלפונית מדינית עם סגן ראש הממשלה ושר החוץ של איטליה, אנטוניו טאיאני, לקראת ביקורו המתוכנן של השר האיטלקי בלבנון. במוקד השיחה עמדו ההכנות לשיח המדיני בין ישראל ללבנון שצפוי להתחיל מחר, והמשך הפעילות המבצעית של צה"ל בדרום לבנון.
השר סער הדגיש בפני עמיתו כי היעד האסטרטגי הוא שחרור לבנון מההשפעה ההרסנית של איראן. "חשוב לנתק את הקשר בין איראן ללבנון. איראן שולטת במדינה בפועל באמצעות חיזבאללה, וכך היא עירבה את לבנון פעם נוספת במלחמה בניגוד לרצונה", אמר סער.
הוא הוסיף כי המתקפה של חיזבאללה ב-2 במרץ, בדומה להצטרפותם למלחמה ב-8 באוקטובר 2023, שירתה אך ורק אינטרסים איראניים ולא לבנוניים.
שר החוץ הבהיר מדוע ישראל ממשיכה בפעילות הצבאית למרות המגעים הדיפלומטיים: "מתן מעמד לאיראן בקביעה מתי תהיה הפסקת אש בלבנון היא טעות חמורה שתחזק את אחיזתה במדינה. לכן ישראל התנגדה לכך וממשיכה בפעילות הביטחונית. פעולת צה"ל מחלישה את חיזבאללה וממילא את האחיזה האיראנית".
סער קבל על חוסר האיזון בתקשורת הבינלאומית, המתעלמת לדבריו מהסבל של תושבי צפון ישראל. הוא חשף נתון דרמטי לפיו מאז ה-2 במרץ שוגרו משטח לבנון למעלה מ-7,000 טילים, רקטות וכטב"מים לעבר ישראל.
לסיכום אמר שר החוץ: "האינטרס של ישראל חופף לאינטרס של לבנון – לפרק את מדינת הטרור של חיזבאללה שהשתלטה על המדינה".