המונים גדשו ביום ראשון את אולמי 'אווניו' בקריית שדה התעופה למעמד ההילולא המרכזי במלאת שנה להסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זיע"א שע"י מוסדות 'אור המאיר' בראשות חתנו נאמן ביתו הגאון הרב ליאור כהן שליט"א.
האירוע החל בסיום ש"ס שנערך ע"י נכדו חביבו האברך החשוב ר' בנימין כהן הי"ו, שערך סיום על מסכת נדה. זאת לאחר מסכתות רבות למעלה מחמש שסי"ם שלמים ויותר שנלמדו ע"י בחורי ואברכי המוסדות החל מתום השלושים ועד ליום השנה.
לאחר מכן נכנס הראשון לציון הגאון הרב דוד יוסף יחד עם ראש המוסדות הגאון הרב ליאור כהן לקול שירת ההמונים כשכל הקהל עומד על רגליו ומריע כיאה לכבודה של תורה.
בהמשך נשא דברים מנהל המוסדות הרב מיכאל סעדיה שדיבר על הנהגת מרן ראש הישיבה זצ"ל את המוסדות בכלל המישורים לאורך כל השנים, הרב סעדיה ציין בהתפעלות את הפסקת האש שאירעה בפתע פתאום בדיוק קודם ההילולא ואפשרה להמוני עמך בית ישראל להגיע ולעלות לציון הקדוש וכן להגיע למעמד ההילולא ללא הגבלות כלל.
בדברים שנשא הראש"ל הגר"ד יוסף ציין כי המוסדות בראשות הרב ליאור הם בבחינת "הושיבו ישיבה על קברו" ממש, "ברוך ה'" המשיך ואמר הראש"ל, "אני שנים רבות בידידות גדולה עם הגאון הגדול הרב ליאור כהן. אתם יודעים שאבא שלי אמר בזמנו ש-"ליאור" גימט' "עובדיה יוסף" בדיוק. ואני רוצה להוסיף ש-"ליאור" גם כן גימט' "צדיק גדול". אבל עוד יותר מזה, "ליאור כהן" גימט' פעמים "נפלא". וברוך ה' שממשיכים את דרכו! תורתו של מרן ראש הישיבה רבנו הגדול רבי מאיר מאזוז זצוק"ל ממשיכה!".
לאחר מכן צפו הקהל בסרטון על כח ברכותיו של ראש הישיבה. בסרטון הוצג מהלך פרשת שדה תימן שעוררה סערה במדינת ישראל כולה. אשר לאורך כל הפרשה ליוה הגר"מ זצ"ל את החיילים שנאשמו ועד ל"יציאתם זכאים בדין" כלשונו של מרן, דבר שלמעשה אירע לאחר הסתלקותו ועורר השתאות והתפעלות רבה.
בהמשך נשא דברים רו"מ 'המאיר לארץ' הגאון הרב ישראל אברג'ל שעמד על מהות ועצם העניין סביב עריכת וחגיגת מעמד "הילולא", ואמר: "אדם לא מגיע להילולא של צדיק, אלא אם הצדיק הביא אותו… כאשר ראש הישיבה זצ"ל הוציא את הסידור הראשון בשנת תשנ"ו אני התפללתי בסידור של הרב, היו מתעללים בנו, היו זורקים לנו אותו, היו מעלימים לנו. היינו צריכים בחירוף נפש להחזיק את זה כמו בכספת. היום יש יותר ישיבות לבחורים ספרדים מאשכנזים וזה הודות לראש הישיבה שהוא לא נשא פנים!".
רטט והתרגשות עבר בקהל עת נחשף ונשמע לראשונה שיר חדש על מרן ראש הישיבה זצ"ל שאת מילותיו כתב חתנו נאמן ביתו הגאון הרב ליאור כהן ימים מספר לאחר פטירתו ואותו שרו וכן ביצעו בפועל במעמד הזמרים יניב בן משיח ואליה והב.
לאחר מכן נמכר הנר המרכזי לכבודו של בעל ההילולא מרן ראש הישיבה זצ"ל בסכום של 130,000 שקל. כאשר הרוכש ביקש לכבד בהדלקתו את אחיו – ראש הישיבה הגר"צ מאזוז.
משא מיוחד נשא לאחר מכן הגר"צ כשהוא מספר סיפורים מפעימים ונדירים על כח ברכותיו ותפילותיו של מרן.
לאחר מכן נשא את המשא המרכזי ראש המוסדות חתנא דבי נשיאה הגאון הרב ליאור כהן, "אנחנו שומעים ורואים את הבטחתו של מרן זצוק"ל שהוא נתן לנו את הפסק זמן הזה, כדי שאנחנו נוכל לעשות את הערב הקדוש הזה לכבודו", פתח. הגר"ל נתן סקירה תוך חשיפת פרקים נסתרים מחייו של ראש הישיבה זצ"ל מכלי ראשון. כאשר בסיום חשף לקהל איך הכל התחיל בזכות להיות במחיצת חמיו ולזכות לשרתו במשך כ"ה שנים.
את הערב חתם רו"מ 'יביע אומר' חבר מועצת הרה"ר הגאון הרב יגאל כהן שעמד על כח ברכותיהם של צדיקים ועל מעלת "גדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם". בדבריו אמר: "מה שאתם רואים בנין גדול של 'יביע אומר' זה הכל בזכותו. לכאורה היה לו את כל הסיבות שלא לתמוך ב'יביע אומר', זה ליד הבית שלו וכו'. אבל הוא תמיד תמך בי, חיזק אותי ונהג בי בעין טובה".
את מעמד ההילולא כיבדו בנוכחותם מרנן ורבנן ובראשם: הראש"ל הגר"ד יוסף, ר"י 'כסא רחמים' הגר"צ מאזוז, רו"מ 'יורו משפטיך' וגאב"ד ירושלים הגר"ג בן משה, רו"מ 'המאיר לארץ' הגר"י אברג'ל, רו"מ 'יביע אומר' וחבר מועצת הרבנות הראשית הגר"י כהן, מגיד המישרים הגרמנ"ח מאדאר, גאב"ד 'משפט וצדק' הגר"ד עידאן, ראש בית ההוראה 'מים טהורים' הגרא"ב מאדאר, הדה"מ הגר"ח קבלן, מרא דאתרא הרצליה פיתוח הגר"ל ישי, ר"י 'נחלים' הגר"י באגד, ר"י 'ברכת השם' הגר"ש סעדון, ר"י 'דרכי העיון' הגר"מ מאזוז, רב מחוז דרום במשטרה הגר"א כמיל ועוד
כן אישי ציבור רבים בהם: חבר הקבינט שר האנרגיה אלי כהן, שרת התחבורה מירי רגב, שר התקשורת חה"כ ד"ר שלמה קרעי, שרת המדע והחדשנות חה"כ גילה גמליאל, יו"ר ועדת חוץ וביטחון חה"כ בועז ביסמוט, יו"ר ועדת הכלכלה חה"כ דוד ביטן, חה"כ אביחי בוארון, חה"כ אתי חוה עטיה, חה"כ משה ארבל, חה"כ משה אבוטבול, חה"כ אוריאל בוסו, חה"כ יוסי טייב, רה"ע אלעד יהודה בוטבול, סגני רה"ע ב"ב אליהו שושן ושלומי אלחרר והמשנה לרה"ע ניר אריאל, יו"ר הליכוד באלעד קובי גבריאל, המשנה לרה"מ השר לשעבר אלי ישי המשנה לרה"מ השר לשעבר סילבן שלום ועו"ד אפרים דמרי.
על החלק האומנתי בו הופקדו הזמרים אליה והב, יניב בן משיח ואהרן מאיר חיון
על ההפקה: זרייר הפקות