מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, כינס היום (רביעי) דיון הערכת מצב מיוחד עם צמרת התעשיות הביטחוניות של ישראל – התעשייה האווירית, רפאל, אלביט מערכות וחברת תומר.
הדיון התמקד במימוש הדירקטיבה של שר הביטחון ישראל כ"ץ להאצה דרמטית של קצב ייצור האמל"ח, במטרה להבטיח את מוכנות צה"ל לכלל תרחישי המלחמה האפשריים. המטרה האסטרטגית המרכזית שהוצבה בפורום היא הגעה ל"עצמאות חימושית" מקסימלית, שתצמצם את התלות הישראלית באספקה חיצונית וברכיבים קריטיים המיוצרים מעבר לים. מנכ"לי החברות עדכנו בדיון כי קווי הייצור פועלים בחודשים האחרונים סביב השעון, 24 שעות ביממה, תוך שבירת שיאים בתפוקת החימושים.
במהלך הפורום, שיבח המנכ"ל ברעם את התגייסות התעשיות לצד צה"ל, אך הדגיש כי מדובר במצב חירום מתמשך שאינו מאפשר האטה. "אנחנו במירוץ לחיזוק המוכנות בטווח המיידי ולביצור עצמאות הייצור בטווח הארוך", אמר ברעם לראשי התעשיות. הוא קרא להם לנצל את פרק הזמן הנוכחי להגברת הקצב בכל הכוח, במיוחד בתחומי חימושי האוויר והיבשה. לצד השבחים, המנכ"ל התייחס גם לקשיים התקציביים וציין כי משרד הביטחון פועל לצמצם את החובות הכבדים שנצברו כלפי התעשיות, חובות שנובעים לדבריו ממדיניות משרד האוצר המתקצבת בחסר את מערכת הביטחון.