מספר חולי הקורונה בישראל גבוה לא רק יחסית לגל הראשון, אלא גם לשאר מדינות המערב. מספר החולים היומי בישראל הגיע אתמול (שישי) לשיא כל הזמנים – 1,130 חולים מאומתים חדשים ביממה. זאת לעומת השיא בגל הראשון שהיה 819 עם קצב הכפלה של כל שלושה ימים בשיא.
ביחס לגודל האוכלוסייה הקצב הזה מהיר מארצות הברית וברזיל, שתיהן במגמה עקבית של עלייה ומובילות את הטבלה העולמית בקצב ההדבקה בימים אלו. גם שיעור החולים היומי למיליון תושבים בארץ הוא מהגבוהים במערב. באיחוד האירופי בינתיים, מצליחים לשמור על נסיגה עקבית במספר הנדבקים מדי יום.
מספר הנדבקים החדשים ביום
אך הנתונים הכביכול מדאיגים הללו מגיעים בין היתר בשל מדיניות הבדיקות בישראל, שהיא מאסיבית הרבה יותר מאשר במדינות אחרות. שיעור החיוביים מתוך כלל הנדבקים בישראל עומד כעת רק על ארבעה אחוזים – כחצי מהשיא בגל הקודם. לעומת זאת הפיזור של התחלואה הרבה יותר גבוהה הפעם – ישנם 138 יישובים עם גידול בשלושת הימים האחרונים.
הצפי – 140 חולים קשים תוך שבוע
בכל זאת נקודת האור היא ששיעור החולים מעל גיל 60 נמוך יותר מהגיל הקודם, רק 15 אחוז. זו הסיבה שלא רואים הרבה מאד חולים קשים. ובכל זאת המומחים צופים שתחול עלייה בקרב התחלואה הקשה. נכון להיום שני אחוזים מכל החולים מגיעים למצב קשה. זו גם התחזית להמשך, לפיה אם המגמה הזאת תימשך יהיו כאן 140 חולים קשים – תוך שבוע בלבד.
מעניין אם גם עכשיו נתניהו יפמפם את עצמו או שפשוט יאשים את כולם שבגללם המוצלחות שלו לא באה לידי ביטוי……..
אני הראשונה שמגיבה…
תחזרו בתשובה!
ליצנית…
"בכל זאת נקודת האור היא ששיעור החולים מעל גיל 60 נמוך יותר מהגיל הקודם"
טעות קטנה
כותבים מהגל הקודם ולא מהגיל הקודם
במקום לתת כל פעם הסתייגויות שהמספר גבוה אבל גם שיעור הבדיקות וכו' הגיע הזמן לחשב נתונים תואמים סטטיסטית לגל הקודם ולמקומות אחרים בשקלול יחס הנבדקים השונה בכל מקום ובכל תקופה ולקבל נתונים מדוייקים ללא הסתייגויות.
מה ההגיון שבקרב בני 60 ומעלה הסטטיסטיקה שונה? האם יש הסבר הגיוני או ששוב הכל כאן סבוך ולא ברור?