דובר צה"ל התיר הבוקר (שני) לפרסום את שמו של חלל צה"ל, סמל נהוראי לייזר הי"ד, בן 19 מאילת, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 601 של עוצבת 'עקבות הברזל' (401), אשר נהרג מפגיעה ישירה של רחפן נפץ של ארגון הטרור בדרום לבנון. באירוע הקשה נפצע באורח קשה גם מפקדו הישיר של נהוראי, אשר חולץ מהריסות הכלי והוטס בדחיפות למרכז הרפואי רמב"ם בחיפה.
האסון התרחש בעיצומה של מתקפת נחילי רחפנים רחבה, פראית ובלתי פוסקת שהחלה משעות הבוקר המוקדמות ונמשכה לאורך כל שעות היממה, במסגרתה שיגר חיזבאללה למעלה משלושים רחפני נפץ מתאבדים לעבר יישובים ומוצבים בשטח ישראל וכן לעבר כוחות צה"ל הפועלים בתוך לבנון.
בצה"ל פתחו בתחקיר מעמיק ומקיף של נסיבות האירוע, ובודקים כיצד הצליח הרחפן הקטלני לחדור אל תוך רכב הקרב המשוריין שבו שהו באותה עת נהוראי הי"ד, ששימש כנהג הכלי ומפקדו שנפצע קשה. מדובר בכלי ממוגן ייעודי המשמש לפינוי פצועים תחת אש, אשר רק בסוף השבוע האחרון שימש להצלת חייהם ופינויים של שמונה לוחמים שנפצעו מפגיעת רחפן אחר, בהם סמ"ר ש', מתעדת מבצעית של דובר צה"ל שהתלוותה לפעילות הכוח באזור.
מיד לאחר הפגיעה הישירה והקטלנית בכלי הרק"ם, פעל הצוות הרפואי הגדודי שהיה במקום בתושייה ותחת אש כדי להעניק טיפול ראשוני מציל חיים לנפגעים. לרוע המזל, עוצמת הפיצוץ בתוך תא הנהג הייתה אנושה ומותו של הלוחם נהוראי לייזר, שישב בעמדת הנהגה, נקבע במקום המורכב. מפקדו, שנפגע באורח קשה מאוד מרסיסים והדף, חולץ מהשטח ופונה באמצעות מסוק של חיל האוויר אל חדר הטראומה בבית החולים רמב"ם, שם נלחמים הרופאים על חייו.
נהוראי הי"ד הוא החלל ה-11 של צה"ל מתחילת הסכם הפסקת האש הנוכחי, והחלל השביעי (שלושה חיילים ואזרח) שמוצא את מותו כתוצאה ישירה מנשק הרחפנים המתאבדים, שהפך לאיום האסטרטגי והמדאיג ביותר על כוחותינו בקו המגע.