דרמה נרשמה בשעות האחרונות בגזרת בנימין, לאחר שהופעל נוהל "פטיש אוויר" בעקבות חשד לזיהוי כלי טיס בלתי מזוהים במרחב. על פי הדיווחים מהשטח, באזור בית אל ובשמי הכפר ג'ילזון זוהו כ־5 רחפנים, מה שהוביל להקפצת כוחות צה"ל לשטח ולפתיחת סריקות לאיתור מפעילי הכלים.
במערכת הביטחון מעריכים בשלב זה כי לא מדובר ברחפני נפץ, אך מציינים כי ככל הנראה מדובר בכלים שאינם מורשים לטיסה באזור יהודה ושומרון. בעקבות האירוע הוגברה הכוננות בגזרה וכיתות הכוננות ביישובים הסמוכים הוקפצו גם הן, במקביל להמשך פעילות הכוחות בשטח לבירור נסיבות האירוע.
בצה"ל בוחנים מספר כיווני חקירה לגבי מקור הזיהוי שהוביל להפעלת הנהלים, כאשר בין היתר נבדקת האפשרות כי מדובר בזיהוי שגוי בעקבות פעילות אווירית אחרת במרחב. לפי אחד הדיווחים, מוקדם יותר התקבל עדכון על פעילות משטרתית אווירית באזור רמאללה, וייתכן כי אורות של מסוק משטרתי הובילו לזיהוי מוטעה של רחפנים בשטח.
עוד דווח כי באירוע כמעט ונרשמה הסלמה חריגה, לאחר שחיילים במרחב פתחו באש לעבר מטרה שזוהתה כרחפן, מתוך חשש שמדובר באיום ממשי. לא דווח על נפגעים או נזק. גם רשות שדות התעופה עדכנה כי ניתן אישור מתואם לכלי טיס לפעול במרחב במהלך הערב, אך למרות זאת בצה"ל ממשיכים בבדיקת האירוע עד להשלמת התחקיר וקביעה סופית לגבי מקור הזיהוי.