צה״ל חיסל אתמול (א׳) במרחב שאטי שברצועת עזה את המחבל צבחי חדר האשם אלבטריחי, מארגון הטרור הגא״פ, שהיה מעורב בהטמנת מטענים נגד כוחות צה״ל הפועלים ברצועה.
בתקיפה נוספת, שבוצעה לפני מספר ימים, חוסל אחמד פואד חליל חלס, מחבל נוח׳בה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. גם הוא לקח חלק בהטמנת מטענים ובפעילות נגד כוחות צה״ל.
הסרטון בעיבוד ויוצג בקרוב
בצה״ל מסרו כי בתקופה האחרונה קידמו המחבלים מתווי טרור נגד כוחות צה״ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. לדבריהם, החיסולים בוצעו במטרה להסיר את האיום שהיוו המחבלים.
במהלך השבוע החולף סוכלו ברחבי רצועת עזה 14 מחבלי חמאס. בין המחוסלים חמישה מפקדי פלוגות נוח׳בה וחמישה מפקדי מחלקות נוח׳בה. מדובר צה"ל נמסר כי, "הפעילות מתבצעת במסגרת המאמצים של צה״ל להסרת איומים נגד הכוחות ואזרחי ישראל, גם בתקופה שבה נמשכת הפסקת האש".