ההכרזה על פרופסור גבי ברבש כממונה הקורונה הייתה אמורה להתקיים הערב (שלישי), אך בוטלה ברגע האחרון. לממונה על משבר הקורונה. בימים האחרונים דווח כי פרופ' ברבש היה אחד המועמדים הבכירים לתפקיד יחד עם האלוף אמיר אבולעפיה, שעם ההכרזה על המינוי איחל לברבש בהצלחה בתפקיד.- כך לפי הפרסום ב'חדשות 12".
ברבש נחשב למומחה רפואי בכיר – ואחד המנהלים הרפואיים המוערכים בישראל. הערב תתקיים מסיבת עיתונאים של ראש הממשלה נתניהו – בה הוא צפוי להכריז על המינוי.
ברבש נפגש עם נתניהו בלשכתו כדי לסגור את הפרטים האחרונים, אך ההודעה הרשמית טרם יצאה, בעיקר בעקבות מחלוקת על הפרטים האחרונים.
ליבת המחלוקת נוגעת למי יהיה כפוף ברבש– לשר הבריאות או לקבינט הקורונה כולו.
בלשכת רה"מ אומרים שעובדים על הניסוחים על כתב המינוי של ברבש, אך הדבר מהווה פתח לקשיים של הרגע האחרון. העיכוב במינוי הפרויקטור, נבע מלכתחילה בגלל הוויכוח על הסמכויות, וגם על אופן חלוקתן.
עד כה סוכם כי ברבש יהיה מפקד מרכז השליטה ויהיה אחראי על הקשר בין מערכת הביטחון למערכת הבריאות. כמו כן, הוא יהיה אחראי על מערך הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות – אך הדבר יצריך אינטגרציה עם שאר האנשים במשרד הבריאות .
פרופ' ברבש ששימש בעבר כמנכ"ל משרד הבריאות ומנכ"ל בית החולים איכילוב, מהווה קול משמעותי נוסף בעד השימוש בכלי הסגר במקרי קיצון.
עם מינויו עולה הסיכוי להטלת סגר בחורף, ולא מופרך שיוטל סגר כזה עכשיו. בשורה התחתונה – הטלת סגר בחודש אוגוסט היא לא אפשרות מופרכת.
עם הדיווחים על מינויו המסתמן של ברבש לתפקיד, פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, בירך על המהלך: "מינויו המסתמן של פרופ' גבי ברבש לפרויקטור הקורונה הוא מצוין. מדובר באיש הנכון במקום הנכון! זוהי ההחלטה הטובה ביותר שקיבלה הממשלה בעת הנוכחי של המשבר הזה. אני מכיר את גבי היטב. הוא נחרץ, נחוש, יורד לפרטים, לא מקבל 'אי אפשר', יודע לכבד ולכעוס יחד".
לדברי גמזו, ברבש "לקח את האירוע ברצינות מתחילתו, למד את הפרטים כמו שהוא יודע ללמוד והתמיד בקו אחיד. לכן הוא האיש הנכון לפרויקטור הקורונה. כל הכבוד לפרופ' חזי לוי על זה שהכיר שהוא כמנכ"ל לא יכול לרדת לכל פרט ובאמת לעשות שינוי והוא צריך אנשים בדמותו של גבי. יש לי כבוד גדול לגנרלים – אבל הם לא במטרייה שלנו ויהיה להם קשה למול ציוץ של כל פרופסור".
עוד טען: "ישראל יכולה לחסל את הקורונה, לחזק את הכלכלה וכל זה בלי סגר – בניהול נכון ובהסבר לציבור. נוכל להראות לעולם שאפשר לחסל קורונה גם בלי סגר".
בניגוד לגמזו, ראש המוסד לשעבר, דני יתום, התנגד למינוי רופא לתפקיד החשוב: "המשבר חורג הרבה מעבר לבדיקות מעבדה ומיטות אשפוז, הוא נוגע בכל משרדי הממשלה שאת פעילותם צריך לתאם ולעקוב אחרי ביצועיהם, יש ברשימת השמות מועמדים מתאימים יותר".
לחדשות 12 נודע כי אלוף אמיר אבולעפיה משך את מועמדותו לתפקיד פרויקטור הקורונה לאחר שהבין שהצעתו להקמת מטה בין משרדי בעל סמכויות למאבק בנגיף הקורונה לא מתקבלת בשל שיקולים פוליטיים. ההצעה של אבולעפיה הייתה להקים גוף בין משרדי, מעין מטות משולבים שירכז את המאמץ ויפיעל מכלולים שיעבדו 24/7.
ברגע שהבין שהדרג הפוליטי לא בשל להתארגנות כזו, במסגרתה הסמכויות מרוכזות במקום בין משרדי, ממלכתי, כל אחד מסיבותיו הוא, הוא הסיר בצער את מועמדתו. אלוף אבולעפיה היה נכון לעמוד בראש ולהוביל את המאבק בקורונה ואולם הוא סבור כי ללא קשר לזהות העומד בראש, הענקת הסמכויות למטה משולב בין משרדי היא הצעד הנכון להתמודדות עם המגפה.
אמש פרסם ניר דבורי ב'חדשות 12', כי גם ראש המוסד יוסי כהן היווה אחד המועמדים לתפקיד הממונה על המשבר, זאת לצד האלוף אמיר אבולעפיה. בעבר גם הרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט הביע נכונות להתמנות לתפקיד, אך לדבריו – "לא השיבו לו". גם לאלוף במיל' רוני נומה הוצע התפקיד – אך הוא סירב בנימוק שלא יחזיק בסמכויות שיאפשרו לו לנהל את המשבר כראוי.
ביבי, שחרר קצת סמכויות, אל תדאג, הקרדיט יישאר שלך…
נתניהו – כשלת.
לך הביתה.
מה מישהוא חשוב שזה יהיה מהר בממשלה הזו
אולי לקראת הגל הרביעי שבעז"ה לא יהיה ימנו "פרויקטור" קורנה
בגלל הפוליטיקה ההחלטטות ממשיכות להיות מבולבלות ולא אחידות
ביבי הביתה