משרד האוצר: "אנחנו בלי תקציב ובכל זאת הוקצו 10.6 מיליארד ₪ בוועדת חריגים עבור התמודדות מערכת הבריאות במשבר"
הוועדה לענייני ביקורת המדינה בראשות ח"כ עפר שלח, קיימה היום דיון עם מנהלי בתי החולים בעקבות העומס בבתי החולים הכלליים בשל התחלואה בקורונה.
יו"ר הוועדה, ח"כ עפר שלח: "חמישה חודשים בתוך משבר הקורונה, מערכת הבריאות עדיין מתפקדת בחסר, שמאיים להידרדר לקריסה בחורף הקרוב. כבר עכשיו מנהלי בתי חולים מדברים על כאוס, תקנים שהובטחו אינם מגיעים, והאוצר מבקש לשלוט בעניינים שאינם בתחום עיסוקו. התמונה הכללית היא של חוסר יד מכוונת, ממשלה שעוסקת בתפל וחוסר מוכנות בתחומים קריטיים".
לקראת הדיון, חשף מרכז המחקר והמידע של הכנסת כי נתוני תפוסת מיטות האשפוז לקורונה בבתי החולים שפורסמו בימים האחרונים שגויים. הנתונים נאספו לבקשתו של חה״כ עפר שלח יו״ר הוועדה ומהם עולה כי מינואר 2020 ליולי 2020 גדל מספר מיטות האשפוז הכללי בישראל מ-16,301 מיטות ל-16,321, כלומר נוספו רק 20 מיטות אשפוז כללי. באשר לנתוני התפוסה באשפוז הכללי, מהשוואת הנתונים הקיימים עולה כי התפוסה במחצית הראשונה של שנת 2020 אינה גבוהה יותר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד ובחלק מבתי החולים אף נמוכה יותר. במשרד הבריאות השיבו לפניית הממ"מ לגבי תפוסת מיטות הקורונה שמדובר בנתונים שגויים שלא ברור מה מקורם וכיצד חושבו.
ד"ר ורד עזרא, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות: "כדי לא לפגוע בפעילות בתי החולים צריך להוסיף מיטות חדשות וגם כוח אדם. תוספת מיטות שלא בעידן הקורונה, זה מיטה + צוות, בקורונה מדברים על מיטה עם מעט כוח אדם. ניתנו 400 אחיות ו-200 רופאים ומתוכננת חלוקה נוספת. מיטות הקורונה שנוספו הן לא מיטות ייעודיות לרישיון, אלא זמני רק לטיפול בקורונה. נוספו עוד מיטות שלא ברישיון הוסבו מחלקות קיימות לטיפול בקורונה . לקראת החורף אנחנו עושים שיח עם האוצר לתוספת תקנים. יש תכנית לתוספות שעדיין לא אושרה כי מתקיים ויכוח עם האוצר על כמה ואיפה – האוצר חושב שהוא מנהל את משרד הבריאות".
מנהלי בתי החולים התריעו בדיון מפני קריסה נוכח העומס במחלקות בתי החולים
אם הבתי חולים יסגרו, אולי ימותו פחות?
נקודה למחשבה
צריך להעמיד אותך בפני כיתת יורים.
ככה מתים גם בלי בית חולים.