סקר חדש של איגוד האינטרנט הישראלי שבדק את דפוסי השימוש באינטרנט בעקבות משבר הקורונה, מעלה שינויים דרמטיים גם בקרב המגזר החרדי. לצד הגברת השימוש ברשת האינטרנט ובשירותים דיגיטליים בכלל הציבור הישראלי, מסתבר שגם בציבור החרדי חלה עליה בשימוש באינטרנט.
נתוני הסקר מצביעים על גידול משמעותי בשירותים דיגיטליים כמו תשלומים וקניות ברשת, קיצור תורים, שימוש בשירותי בנקאות דיגיטליים, מילוי טפסים מקוונים ועוד בעקבות הצורך בהקפדה על הריחוק החברתי, העבודה מהבית והחשש להידבקות במרחב הציבורי.
מגמות אלה שצברו תאוצה בכלל הציבור הישראלי בשנים האחרונות, קיבלו חיזוק משמעותי וצמצום פערים גם מול המגזר החרדי והחברה הערבית.
לפי נתוני הסקר כי בחלק מהנתונים, הציבור החרדי מוביל בשימוש על פני כלל משתמשי האינטרנט בישראל. כך למשל 27% מהנשאלים החרדים ציינו כי בתקופת הקורונה הם עבדו מהבית באמצעות האינטרנט לעומת 22% שעבדו מהבית מקרב כלל משתמשי האינטרנט.
גם בכל הנוגע ללימודים מרחוק ניכר כי הציבור החרדי עושה שימוש אינטנסיבי באינטרנט. הנתונים מצביעים על 43% ממשתמשי האינטרנט החרדים שציינו שלמדו מהבית באמצעות האינטרנט בתקופת הקורונה, בהשוואה ל63% בכלל הציבור. בנוסף 45% מציבור משתמשי האינטרנט ציינו כי חוויית הלימוד הייתה חוויה חיובית עבורם.
נתונים אלה תואמים גם את נתוני הלמ"ס שפורסמו לאחרונה שלפיהם יותר ממחצית הסטודנטים החרדים שבחרו ללמדו בנתיב האיכותי של השכלה אוניברסיטאית – בחרו באוניברסיטה הפתוחה שמובילה את האפשרות ללימודים המקוונים ומאפשרת לימודים מהבית בעשרות מסלולים איכותיים לתואר אקדמי.
ד"ר מושיק לביא, סמנכ"ל החדשנות באוניברסיטה הפתוחה: "בתקופה הנוכחית שוב מודגש היתרון הבלעדי של האוניברסיטה הפתוחה על פני מוסדות ההשכלה הגבוהה האחרים. הנתונים על עליה בשימוש באמצעים מקוונים כמו גם הטמעת הלימודים מהבית בקרב הציבור החרדי מחדדים את היתרון הבלעדי של האוניברסיטה הפתוחה שמשלבת לימודים ברמה הכי גבוהה, לצד התאמה ושמירה על אורח חיים חרדי תוך הענקת סיוע ייחודי לסטודנטים חרדים המלווה אותם עד לסיום הלימודים"
זו כתבה מגמתית של האוניברסיטה ללא קשר למציאות !!!
עוד כמה שנים לכולם יהיה לדעתי…
43% מאלה שנשאלו… כלומר, מאלה שבין כה לומדים לימודים אקדמיים.
זה סקר מגמתי
גם אני השתמשתי באינטרנט בעמדות מחשבים נטפרי בירושלים.
אין בזה שום פסול
התוצאות לקוחות מסקר אינטרנטי שהעונים עליו כולם בעלי אינטרנט ורק מתוכם 43 אחוזים למדו דרך האינטרנט. כולנו מכירים את המציאות ואי אפשר לעבוד עלינו. תחשבו על כל תלמידי התתים ישיבות בתי ספר וסמינרים לבנות איך 43 אחוזים למדו דרך האינטרנט??? לא היה נקודה. גם אם היה לכולם אינטרנט מישהו כאן מכיר מוסד לימודים חרדי אמיתי שהעמיד תוכן לימודי ברשת??? לזה קוראים פייק ניוז שקוף —
חס ושלום, אין הכוונה לתלמידי הישיבות הק' והסמינרים אלא ללימודי חול, לפי"ז זה 43 אחוז מתוך 1 אחוז של החרדים… (0.43 למי שלא יודע חשבון…