ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה היום (ב') את תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות), התש"ף-2020. בהתאם למנגנון האישור שנקבע ב"חוק הקורונה הגדול", הממשלה העבירה לוועדת החוקה תקנות להגבלת פעילות במרחב הפרטי, במרחב הציבורי, ובעסקים ובמקומות הפתוחים לציבור.
את התקנות שאישרה הוועדה, הציעה הממשלה אתמול (16.8.20) והן ייכנסו לתוקף עם פרסומן היום ברשומות: מגבלת ההתקהלות הכללית תעמוד על 20 אנשים במבנה ו-30 בשטח פתוח; התפוסה המרבית תעמוד על אותו מספר של מגבלת ההתקהלות הכללית או על אדם אחד לכל 7 מ"ר, לפי הגבוה מבין האפשרויות.
התפוסה המרבית במסעדות שלא במלון, בבתי תפילה ובאירועי תרבות במקומות לעריכת מופעים, בית קולנוע, תיאטרון, או מוסד תרבות אחר למעט מוזיאון תעמוד המגבלה על 20 בשטח סגור ו-30 בשטח פתוח (למעט מופע תרבות שמנכ"ל משרד הבריאות אישר את הגדלת התפוסה).
אישור הוועדה כולל גם את התקנות המפרטות את חובת שמירת מרחק במרחב הציבורי, הגבלות על נסיעה בכלי תחבורה פרטי, חובת שילוט בסמוך למתקני שעשועים, הוראות להפעלת מקום ציבורי או עסקי, אחריות מחזיק או מפעיל קניון, סגירת מקום לשם מניעת הדבקה או לעריכת חקירה אפידמיולוגית וכן את העבירות והעונשין שבצדן. תחילתן של תקנות אלו ב-11.8.
יו"ר ועדת החוקה ח"כ אשר על החלטות קבינט הקורונה המובאות כעת לאישור הוועדה: “התקנות הן במקרה הטוב חצי עבודה, ההיגיון נפסק מתישהו; הוועדה דורשת לקבל בהקדם המיידי את התכנית הכללית"
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה): "התקנות המובאות פעם ראשונה במסגרת המנגנון לוועדה, הן במקרה הטוב חצי עבודה, אולי אפילו רבע. אנחנו לא רואים משהו סדור, אני מברך על אותם תיקונים שמשווים את סוגי הפעילות בתרבות, בתי הכנסת והמסעדות, אבל מה שחסר ולא הגיוני הוא מה קורה הלאה, מה עם החללים הגדולים, ההיגיון נפסק בשלב מסוים".
הוא הוסיף: "אני שומע כל הזמן גם מהשר וגם מבכירי משרד הבריאות שהמשרד עובד על תכנית רוחב שתביא לביטוי את הדבר שזועק לשמיים, לא ניתן להתייחס לחדר קטן כמו לאולם ענק. נדון בכל דבר ודבר ונדע שאמרנו את כל מה שיש לנו לומר לנציגי הממשלה. הוועדה דורשת לקבל בהקדם המיידי את התכנית הכללית".