לקראת הטקס החגיגי לחתימת הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות והצהרת השלום בין ישראל לבחריין שיתקיים בבית הלבן – ניסוח ההסכם הושלם סופית, כך על פי גורם בבית הלבן. חילופי טיוטות בין ישראל לאמירויות נמשכו כמעט עד הרגע האחרון וגם הסוגיות הפלסטיניות סוכמו. קושנר מצהיר: "ההתחלה של סוף הסכסוך הישראלי – פלסטיני".
בחדשות 12 דיווחו כי במסגרת הדיון על האופן שבו יתייחסו לסוגיה הפלסטינית בהסכם – עולה השאלה האם וכיצד להתייחס לפתרון שתי המדינות, להחלטות קודמות של האו"ם בנושא וכמובן לתוכנית השלום של טראמפ. כמו כן, למרות דבריו של קושנר, יש שאלות לגבי ההתייחסות לגישת המתפללים להר הבית – נושא המוגדר רגיש מאוד ודוחק במידה מסוימת גם את מקומם של הירדנים. עד כה, אנשים בודדים ראו את הנוסחאות של ההסכם.
ההסכם עם האמירויות צפוי לכלול בין 7-10 עמודים, בעוד הצהרת הכוונות לשלום עם הבחריינים תהיה הרבה יותר קצרה. לאחר החתימה יצטרכו הצוותים להשלים את הסכמי הנורמליזציה שעליהם התחילו לעבוד בביקור של המשלחת הישראלית בדובאי. ההסכמים יושלמו כשתגיע המשלחת האמירתית, עם תום הסגר, לארץ. ההסכמים יכללו התייחסות לשיתופי הפעולה בין המדינות במגוון תחומים: חקלאות, תרבות, מדע, סייבר ועוד. כמו כן, תהיה התייחסות לפתיחת שגרירות ויחסים קונסולריים – נושאים שיסוכמו סופית רק בסמוך למועד הטקס בערב.
שר החוץ של איחוד האמירויות השייח' עבדאללה בן זאיד אמר כי "ההסכם עם ישראל הוא הדרך קדימה לאזור". לדבריו המלאכה עדיין לא הושלמה אבל זאת הדרך ליציבות ולשגשוג כלכלי. "הגישה של החרמה יצרה השלכות קטסטרופליות עבור הבעיה הפלסטינית", הוסיף. "זה לא הזמן לבחון מחדש את יוזמת השלום הערבית".
בנוגע לסיפוח חלקים משטחי יהודה ושומרון אומר השר: "השהייה הסיפוח תפסיק את החתירה תחת פתרון שתי המדינות והנוכחות האמריקנית תוודא שאכן הוא לא יקרה". לדבריו אין לפי שעה תאריך לסיום השהייה.
הנשיא דונלד טראמפ התייחס בריאיון לרשת פוקס להסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות. "יש המון מדינות שרוצות להצטרף להסכם", אמר הנשיא, "מבקרים אותי במשך שנים וכשנכנסתי לתפקיד אמרו לי שאי אפשר לעשות כלום, אז מה שעשינו היה לעקוף את הפלסטינים. הם יעשו עסקה גם, אתם תראו".
"עשינו עסקה עם האמירויות, ואז בחריין, ויש עוד הרבה שיצטרפו תוך זמן קצר", המשיך טראמפ. "וגם הפלסטינים יצטרפו. ויהיה לכם שלום במזרח התיכון מבלי להיות טיפשים ולירות בכולם ולהרוג את כולם. יש לנו עוד הרבה מדינות שאנחנו מנהלים איתם מו"מ וגם הפלסטינים יצטרפו, כי כל מי שתומך בהם ומביא להם כסף מצטרף – אז אם הם לא יצטרפו גם, הם יישארו לבד".
על עסקת הנשק עם האמירויות אמר הנשיא האמריקני: "הן מדינות עשירות, והן רוצות לקנות מטוסי קרב ולי אישית אין בעיה עם זה. לחלק מהאנשים יש, הם אומרים: ובכן, אולי הם ילכו למלחמה עם זה. למכור דברים שלנו זה טוב למדינה שלנו. אין לי שום בעיה למכור להם F-35 – זה יוצר מקומות עבודה בארה"ב. זה נכס, לא נטל".
בריאיון לתכנית הבוקר של NBC אמר חתנו ויועצו של טראמפ ג'ראד קושנר: "הרבה אמרו כשטראמפ נבחר שהוא יביא מלחמה וכאוס אבל אנחנו רואים שהוא מביא שלום. ועכשיו הוא מועמד לפרס נובל. אנחנו רואים הרבה מדינות באזור אומרות שנמאס להם מהלחימה, ושהן רוצים להתקדם קדימה.
"הבעיות הן לא כאלה גדולות. טראמפ הצליח להביא אנשים לשולחן המו"מ גם כשאחרים לא הצליחו", אמר קושנר כשנשאל על הסוגיה הפלסטינית. "הוא נקט בגישה שונה וזה מוכיח את עצמו".
עוד אמר יועצו של טראמפ על הפלסטינים: "הזמן לזה יגיע. יש להם סכסוך טריטוריאלי עם ישראל אבל מה שההסכם עושה זה לפתוח את מסגד אל-אקצא למוסלמים בכל העולם, עכשיו הם יכולים לבקר בישראל דרך אבו דאבי או בחריין. בתקווה זה יפחית את המתיחות באזור ויקרב את האנשים ובטווח הארוך יהפוך את המזה"ת ליציב הרבה יותר".
עוד דווח בחדשות 12 במהלך ההכנות לטקס, התגלעו וויכוחים בין המשלחת הישראלית לבין האמריקנית על מקומן של המסכות בטקס. בעוד בבית הלבן הודיעו כי עטיית מסכה במהלך הטקס תהיה "המלצה בלבד", הישראלים מבינים שההנחיה כרוכה בסכנה בריאותית – על אף שהטקס נערך בשטח פתוח וגדול.
מבחינת המשלחת הישראלית, מדובר באתגר היות וישראל חשבה מלכתחילה שהיא שהאירוע יתקיים בנוכחות מאוד מצומצמת, גם בגלל הנראות שלו וגם בשל היחס המחמיר של ראש הממשלה ומשפחתו על כללי הריחוק החברתי.
ולמרות זאת, בצד האמריקני מדברים כעת על 700 אורחים שיוזמנו לטקס, בנוסף למאות עיתונאים שישתתפו בו. הנשיא טראמפ והבית הלבן לא מעוניינים שיהיה לטקס "נראות של קורונה". הישראלים מצד שני מעוניינים בשמירת ריחוק חברתי ועטיית המסכות – והנושא יאתגר את שני הצדדים. הצוות עצמו של הבית הלבן לא צפוי לעטות מסכות, והשאלה שנותרת פתוחה היא – כיצד ינהג נתניהו בנוגע ללחיצות הידיים והתמונות המסורתיות.
בטקס צפויים לנאום ראש הממשלה נתניהו, הנשיא טרמאפ וכן שר החוץ של האמירויות עבדאללה בן זייד ושר החוץ של בחריין עבד אלטיף אלזיאני. אתמול התייחס ראש הממשלה נתניהו להסכמים שצפויים להיחתם. "עבדנו על זה הרבה מאוד שנים והנה הרגע הזה מגיע", סיפר, "זו תפנית עצומה בתולדות ישראל והמזרח התיכון. תהיה לזה השפעה אדירה וחיובית על כל אזרחי ישראל. אני גם מבטיח לכם לפי מה שאני רואה כאן שעוד מדינות בדרך".
דימיונות עד שלא יבא משיח אין שלום,וכשיבא הם יעופו מיכאן בבעיטה🤪
מותק לא הבנת את הקונספט, זה הסכם עם מדינות ערב לא עם הפלסטינים בישראל
שלום זה טוב ויפה ב'ה
אבל לנו בתור יהודים מאמינים
צריך לכאוב על "הר ציון ששמם שועלים הלכו בו"
ולקוות שלא יעלה שום אדם להר עד שיבנה המקדש
וגם לא להסיר בטחוננו חלילה מבוראעולם הכל אך ורקממנו לא להתקרב לגויים ולסמוך עליהם חלילה
"אשור לא יושיענו"
סוף סוף רק מנהיג ימני מביא שלום עם העולם הערבי .כך היה בעבר וכך זה גם היום וגם מחר מנהיג שמאלני לא יכול לעשות זאת
אם אתה מאמין שביבי ימני אשריך, רק תסביר איך הגעת למסקנה המוזרה הזו.
אילו באמת היה מסוכן היו מסכות.
הם יודעחם את הטמת ומשחקים את המשחק.