רק 1 מכל 10 בני אדם בכדור הארץ יוכלו לקבל מנת חיסון נגד נגיף הקורונה בשנה הראשונה מאז ישוחרר חיסון כזה בעולם, כך טוענים מומחים ברשת SKYNEWS. על פי ניתוח יכולות ייצור העולמיות, עד שנת 2021 מגבלת יצור מנות החיסון תעמוד על רק 2 מיליארד, זאת מתוקף הנחה שיתקבלו אישורים לייצור תרופה לנגיף.
המצב עוד יותר עגום, כאשר 7 מתוך 9 התרופות הניסיוניות נגד קורונה שנמצאות בשלבי מבחן קליני מצריכות שתי מנות חיסון לכל אדם. לכן על פי הערכה זו, קצת יותר מ-12% מתוך 7.8 מיליארד בני האדם על כדור הארץ יוכלו להתחסן.
חישובים מראים כי גם אם יכולות הייצור בעולם יוכפלו פי שניים, כפי שמתוכנן, במהלך 12 החודשים הקרובים – עד סוף 2022 רק מחצית מהאוכלוסייה העולמית תוכל להיות מחוסנת. על כן המומחים מעריכים כי מגבלות על טיסות וריחוק חברתי יישארו איתנו בשנים הקרובות, אלא אם תהיה פריצת דרך טכנולוגית משמעותית בייצור החיסונים.
נקודה קריטית נוספת בחיסון האוכלוסייה היא השלב בו אורזים את החיסונים בבקבוקוני הזכוכית ומשלוחם למדינות היעד. ייצור בקבוקונים אלו, הרכבתם אחסונם והפצתם, הם תהליכים המערבים שלל יצרנים ומפעלים. על מנת שיסופקו בצורה שוטפת ליצרניות החיסונים, על מערכת זו לעבוד בתיאום מושלם וברמה שעומדת בסטנדרטים רפואיים נאותים. כל עיכוב באחד משלבים אלו יביא לעיכובים בהפצת החיסון הסופי.
אני מוותר על החיסון!
בדיוק אותו אחוז שרוצים להעלים
תמשיכו לחשוב שאתם יודעים מי זו הקורונה ומתי היא תסתיים ומתי יהיה חיסון וכמה יחוסנו וכו וכו וכו.
רק ה' יודע מה יהיה וייתכן שהקורונה תעלם בשנה הזו כלעומת שבאה.
אמן!!!
מי רוצה להתחסן?
לא צריך לחסן את כל העולם
כל שנה מכינים מליארדים של מנות חיסונים לשפעת. כמה בפועל מתחסנים?
בעיקר קבוצות סיכון
שיחסנו את המבוגרים והחלשים.
אנו הצעירים נדע להתמודד עם זה.