בשבוע שעבר קיבל יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני את שני המסמכים אותם אישרו שרי הממשלה לתכנית לתוספת אך לא הסכים לדון בה במתכונת בה הוגשה, ממנה כמעט בלתי אפשרי להבין מה הם הסכומים שיתווספו. מסמך אחד הוא התקציב לפי סעיפים לשנה כולה – בלי פירוט של מה היה התקציב ההמשכי ומה התוספת. מסמך שני הוא דברי ההסבר – שם מפורטים חלק מהסכומים, אך לא בכל הסעיפים.
על פי הדיווח באתר 'דבר' חבר הכנסת גפני סירב לדון במסמכים ואמר כי ועדת הכספים איננה "חותמת גומי". במשרד האוצר התחמקו בטענה שהוגשה התכנית המפורטת כבר, אך לאור סירובו של גפני לכנס את ועדת הכספים שלחו לו מסמך מפורט יותר. גם מסמך זה אינו מספיק לשיטתו של גפני, והוא דורש פירוט מלא של התקציב. על פי החוק עד לאישור ועדת הכספים אין אפשרות להתחיל להוציא את הכסף.
לאחר שבאוצר התקפלו ושלחו לו את המסמכים שביקש הודיעה גפני על כינוס ועדת הכספים ביום רביעי הקרוב לצורך אישור התקציב
חלוקת התקציב לפי המסמך שפורסם:
מערכת הביטחון (3.1 מיליארד שקלים) – תוספת לצרכים שוטפים. חלק מהסכום מיועד לצרכים מסווגים.
תוספת למשרדי הממשלה (1 מיליארד שקלים) – תוספת לפי תכניות העבודה השוטפות, מחולקת בין למשרד רה"מ, בט"פ, חוץ, מודיעין, עניינים אסטרטגיים, קידום ופיתוח קהילתי, עלייה וקליטה, תיירות, תקשורת, מדע תרבות וספורט.
יישום הסכמים פוליטיים (0.94 מיליארד שקלים) – מגוון צרכים: הספרייה הלאומית (3 מיליון), החינוך העצמאי (25 מיליון), ממערך הגיור (מיליון) המשרד לשוויון חברתי (17 מיליון), ישיבות הסדר ומכינות (15 מיליון) מענקי ביטחון ליו"ש (19.5 מיליון), מעיין החינוך התורני (56 מיליון), פרויקטים חינוכיים שונים ועוד.
מענק חד פעמי להעלאת קצבאות הנכים (0.94 מיליארד שקלים) – מאחר ואין תקציב מדינה מאושר מדובר במענק חד פעמי לפעימה השלישית לקצבאות הנכים.
השלמת תקציב התמיכות (0.71 מיליארד שקלים) – השלמת התמיכה בעמותות ובגופים נתמכים על הסכום שהיה ב-2019, ולא 70% כפי שהיה במסגרת התקציב ההמשכי.
תכניות מיוחדות של משרד החינוך (0.5 מיליארד שקלים) – מניעת נשירה, חינוך מיוחד, הכשרה עובדי הוראה ועוד.
העלאת יהודי הפלאשמורה (0.38 מיליארד שקלים) – הבאת 2,000 מבני הפלאשמורה הממתינים במחנות גונדר ואדיס אבבה העומדים בקריטריונים לפי החלטת הממשלה.
מענקים לרשויות המקומיות (0.3 מיליארד שקלים) – מענקים שניתנו במסגרת תקציב 2019.
פרויקטים ממשלתיים שונים (0.2 מיליארד שקלים) – סכום שמיועד למספר רב של פרויקטים בהתאם להתפתחותם בפועל – פיתוח ים המלח, הקמת מרכזי חוסן, סיוע עוטף עזה, העצמת יישובים דרוזים וצ'רקסים ועוד.
הוצאות מחויבות של הממשלה (2.9 מיליארד שקלים) – הסכמי הייצוב מול קופ"ח, תשתיות תחבורה, תקציב השכלה גבוהה ומשרד החינוך.
אין על גפני בעולם!!!
הוא רק חזר והכול בא על מקומו בשלום
ברוך רופא חולים
בהצלחה בהמשך
מוקירים ומעריכים מאאאאאאוד
תמשיכו לבלבל את המוח שתצביעו לבנט ושקד שרוצים לחלן את המדינה.
את המהלך העוצמתי והגאוני הזה! רק משה גפני! שועל ותיק במערכת המסואבת הזו!! יכול לעמוד לה.. ולא סמוטריץ' ולא בנטוש.. וודאי שלא שקד..
אין על גפני הוא יודע לעבוד וגם לא להרגיז את הציבור הכללי אלוף
מישהו יכול להסביר לי
למה על כל אתיופי נוצרי
)וזה גם דעת הקייסים שלהם שהם גויים גמורים)
המדינה מוציאה כ 200 אלף ש"ח???????,
נכון, וזכור לי שהרב יהודה דרעי שליט"א רבה של באר שבע שלח מכתב ישירות לנתניהו בנושא ולא זכה למענה הולם. גם מרן הגרש"מ עמאר הלך בשעתו לבדוק אותם ופסק שהם גויים. אך אין מה לעשות, לא על כל דבר יש לנו שליטה.. העיקר חשוב לנו זה שלא ייפגעו 'יבנה וחכמיה' (עולם הישיבות והחינוך) ובכל שאר התחומים עושים מה שאפשר.. זה חלק מהגלות..
שים לב, נתנו לחינוך עצמאי, למעיין החינוך, ולחיידר של הבן שלך (בהנחה שהוא לומד בחיידר) לא נתנו.
האברכים המסכנים יקבלו משהו?
השאלה טובה אבל ההגדרה של האברכים כמסכנים קצת מקוממת אברכים הם האנשים המאושרים בתבל
בטח כוונתך המקופחים