פעמי השלום: אלפי גולשים ברשת בעולם הערבי תיעדו את עצמם אוכלים תפוח בדבש בברכה לשנה טובה. גם עמוד הראשי ברשת של 'ערב ניוז' הסעודי שינה את תמונת הפרופיל שלו לברכת "שנה טובה" בעברית
מוזיאון השואה [??] ביוסטון מציג תערוכת – "נלסון מנדלה: מאבק לחופש" המתמקדת במאבק שניהל עשרות שנים בדרום אפריקה.
צרפת: דיון במשפט הפיגוע ב'היפר כשר' נקבע ליום הכיפורים. בית המשפט בצרפת סירב לדחייתו. המשפט של סייעני המחבלים למועד אחר עקב 'עיקרון החילוניות'. בפיגוע במרכול הכשר בינואר 2015, נרצחו 4 יהודים. משפחות הנרצחים בפיגוע ועורכי דינן לא יוכלו להשתתף בדיון שיתקיים ביום הקדוש, בית המשפט לא הסכים לדחות את הדיון. חבר הפרלמנט הצרפתי מאיר חביב פנה בעקבות זאת לשר המשפטים הצרפתי בדרישה לדחות את הדיון. לדבריו, "עבור הקורבנות ואהוביהם, פתיחת המשפט היא כפצע שמתעורר מחדש, טראומות שחוזרות, ותזכורת לכולנו שבצרפת האנטישמיות הורגת. עם זאת, "מערכת המשפט והצדק היא עצמאית אך לא חסרת אנושיות", הוסיף חביב. "למען ניהול נכון של הצדק, אני מבקש ממך לדאוג שהדיונים שנקבעו יידחו והמשפט יופסק ביום כיפור".
סדרה בריטית מואשמת באנטישמיות. התוכנית מציגה בובות בצורה לעגנית, הדמויות היהודיות מוצגות באופן המבליט במיוחד את האף והאזנים. על פי הטענות, מדובר בהבלטה של סטריאוטיפים יהודים, הזכורים עוד מימי התעמולה הנאצית כתבו ראשי ארגונים יהודיים בבריטניה.
איגרת ראש השנה של מוישה הקטן שנספה באושוויץ מוצגת בתערוכה מקוונת חדשה של 'יד ושם'. "מזכרת נצח", 'אושר לשנה החדשה' כך כתב בן מוישה ה־9 למטפלת שלו בגטו טרזין, בחודש אלול זמן קצר לפני שנרצחו. האיגרת נשמרה עשרות שנים בידי בתה של המטפלת. בחודש אב 1943 נשלחו 1,200 ילדים מגטו ביאליסטוק ביניהם היו משה טרשצ'נסקי בן ה־9 ואחיו יודל, הגדול ממנו בשנה. לקראת ראש השנה הכין מוישה ברכת "שנה טובה" לאמיליה, שהיתה אלמנה שהתנדבה לטפל בילדים שהגיעו מביאליסטוק. את האגרת הצליחה להעביר לבתה, ששהתה עם קרובי משפחה מחוץ לגטו מאחר שאביה לא היה יהודי, באמצעות שוטר צ'כי שעבד בגטו. חודש לאחר מכן הילדים ומטפליהם שולחו לאושוויץ ונרצחו עם הגיעם למקום, ובהם משה, אחיו יודל ואמיליה.
יהודי בפקיסטן בראיון נדיר: "אני פקיסטני-ציוני". פישל חאלד בראיון ל"ישראל היום" לציון ראש השנה: "ישראל ופקיסטן הן מדינות אחיות. אני מכסה את הכיפה עם כובע בייסבול. הקהילה היהודית בפקיסטן שגשגה בעבר הרחוק. כיום מתגוררים שם כ-300-200 יהודים ללא בית כנסת פעיל. אחד מבני הקהילה כיום הוא פישל חאלד (32) מקראצ'י – עיר שבה הממשלה הרסה את בית הכנסת "מגן שלום" בשנת 1988 עבור מרכז קניות.
פולין היצואנית הגדולה ביותר של בשר כשר באירופה בדרך לאסור את השחיטה הכשרה למטרת יצוא מחוץ לפולין: מדינת ישראל והקהילות היהודיות באירופה לא יוכלו לקבל בשר כשר שנשחט בפולין. מדובר בפגיעה אנושה בשוק הבשר הכשר. פולין היא אחת מיצואניות הבשר הגדולות באירופה של בשר כשר ובשר חלאל (שחיטה מוסלמית). מדובר על 70 אלף טון בחודש, רובו לטורקיה, אירופה וישראל. על פניו פגיעה ביצוא הזה תביא לעלייה במחירי הבשר בארץ. טיוטת החוק הגיעה לפרלמנט הפולני, "הסיים", אך נתקלת בהתנגדות עזה של הלובי החקלאי בפולין שמבין את משמעותו: פגיעה קשה בפרנסתם של אלפי חקלאים פולנים. בהצבעה בוועדה החוק נפל. שר החקלאות הפולני, אף איים בשיחות סגורות כי אם החוק יעבור הוא יגיש את התפטרותו.
הונגריה. גבאי בית כנסת שעל גדות הדנובה שכרו ספינה שעוגנת מול בית הכנסת כדי לרווח את כל הפעילויות ולשמור על ריחוק חברתי. התפילות והחגיגות יתקיימו בשטח פתוח בכ-20 מיקומים שונים ברחבי הבירה כדי למנוע ככל הניתן את הדבקות המשתתפים. באחד מבתי הכנסת שעל גדות הדנובה נשכרה אף לצורך כך ספינה בכדי לאפשר לקהל הגדול להשתתף בתפילות.
שנה טובה גם מראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון. "אני יודע שראש השנה יהיה קשה השנה ללא החיבוק הקרוב של המשפחה", אמר
לראשונה בהיסטוריה: באבו־דאבי בית כנסת פעל בראש השנה. בית הכנסת החדש פועל באזור מרכזי . ארבעה בחורי ישיבות מניו יורק הגיעו במיוחד לאמירויות והם ניהלו את התפילות ותקיעת שופר. בתפילות השתתפו 20 יהודים, שהבולטים בהםהיו משפחה יהודית שהוברחהלפני חודש מתימן,
בדובאי התקיימו בראש השנה שלשה מנייני תפילה בשלשה אזורים שונים. בהם השתתפו כ200 איש.
אגודה צבאית יהודית בלונדון קוראת למי שהיה עד למסע הבליץ נגד לונדון לפני 80 שנה לספר את סיפורו לראשונה. לדבריה, יותר מ -2,000 יהודים היו קורבנות הבליץ, אך עדיין אין אנדרטה לאומית להנצחתם.
סקר חדש חושף בורות מזעזעת בקרב צעירים אמריקאים ביחס השואה. הסקר שהוזמן על ידי ועידת התביעות מגלה כי כמעט רבע מהצעירים חשבו שהשואה היא בכלל גוזמה, שני שלישים לא ידעו על שישה מיליון יהודים שנהרגו. אחד מכל עשרה צעירים אמריקאים סברו כי יהודים גרמו לשואה, 48 אחוזים אינם יכולים לנקוב בשמות מחנה ריכוז או גטו.
אנגלה מרקל מודה ש"יהודים רבים אינם חשים בטוחים במדינתנו". בנאום אירוע 70 שנה למועצה המרכזית ליהודים אמרה כי המצב הנוכחי בגרמניה "מבייש אותי מאוד".
הנהלת בית כלא באריזונה החליטה להפסיק לספק ארוחות כשרות במתקני הכליאה. בהודעה שנשלחה לאסירים, ביניהם כמה יהודים הודיעו כי הארוחות הכשרות מוחלפות בארוחות טבעונית מהצומח העונה על דרישות כשרות.
טרגדיה בניו יורק: שני יהודים ממונסי נהרגו בתאונת דרכים. ר' משה הרצוג בן 28 , ור' ודוד צבי שנייבאלג ז"ל. עפ"י הדיווח, רכבם של השניים התנגש במשאית. אחד ההרוגים שהוא מתנדב הצלה, עוד הספיק לבקש עזרה במכשיר הקשר, וסיפר כי הוא לכוד לאחר ברכב שהתהפך והתלקח. כוחות גדולים יצאו לכיוונו, אך איחרו את המועד.