חוקרי המכון הישראלי לדמוקרטיה פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי ערכו סקר ממנו עולה כי ישנה ירידה במידת האמון בנתניהו בכל הקבוצות. הירידה החדה ביותר היא בקרב הציבור החרדי (מ-63% לפני חודש ל-40.5% במדידה הנוכחית). הפילוח למפלגות מגלה כי בקרב מצביעי ש"ס האמון בראש הממשלה לא השתנה
עוד עולה מהסקר כי רוב של 63% מהציבור סבור כי יש לקיים סגר מוחלט, כולל איסור הפגנות.
רק 29% חושבים כי "הפגנות הן זכות יסוד במשטר דמוקרטי ויש לאפשר קיומן גם במהלך הסגר".
מפילוח לפי הצבעה בבחירות האחרונות, עולה כי רק במפלגה אחת יש רוב התומכים בקיום הפגנות במהלך הסגר ומדובר במפלגת השמאל העבודה-גשר-מרצ.
לשאלה האם המגבלות שהטילה הממשלה במסגרת משבר הקורונה ענו 32.5% כי הם מאמינים שההגבלות שהטילה הממשלה מוצדקות, לעומת 62% שסברו כך בחודש אפריל.
בסקר הנוכחי, 30% מעריכים שהמגבלות מחמירות מדי, ו-29% חושבים שהן מקלות מדי. זאת, בעוד שבאפריל- מעל 60% סברו כי הגבלות הממשלה מתאימות.
ככל שמתארך המשבר שיעור נותני האמון בראש הממשלה נתניהו בהקשר של טיפולו במשבר הקורונה יורד, וכיום הוא הנמוך ביותר מאז תחילת המדידות (27%).
הירידה במידת האמון בראש הממשלה היא גם בציבור היהודי (מ-37.5% ל-29.5%) וגם בציבור הערבי (מ-21% ל-15%).
פילוח מידת האמון על הרצף החרדי-חילוני (יהודים) מעלה ירידה במידת האמון בו בכל הקבוצות. הירידה החדה ביותר היא בקרב הציבור החרדי (מ-63% לפני חודש ל-40.5% במדידה הנוכחית).
הירידה במידת האמון בראש הממשלה בקרב החרדים היא בעיקר בקרב מצביעי יהדות התורה בבחירות האחרונות לכנסת (מ-69% לפני חודש ל-31% כיום). בקרב מצביעי ש"ס האמון בראש הממשלה לא השתנה (65.5%).
רוב הישראלים נותנים אמון בפרויקטור רוני גמזו, הממונה הלאומי למאבק בנגיף הקורונה בישראל, אם כי בשיעור נמוך יותר (51% כיום לעומת 59.5% בחודש אוגוסט). מקרב היהודים ל-54% יש אמון בגמזו, לעומת 34% בציבור הערבי.
עיקר הירידה באמון בפרופ' גמזו היא בקרב החרדים (מ-58% לפני חודש ל-27% בלבד כיום).
עוד עולה מהנתונים כי רוב הציבור יוותר על תפילה בבית הכנסת ביום כיפור השנה– 61% מהישראלים לא מתכננים ללכת לבית הכנסת ביום כיפור, לעומת 39% בשנה שעברה.
עם זאת, עדיין ירידה במידת האמון בו בכל הקבוצות. הירידה החדה ביותר היא בקרב הציבור החרדי (מ-63% לפני חודש ל-40.5% במדידה הנוכחית).
עם זאת, עדיין רוב בציבור הדתי (73% מהחרדים, 66% מהמסורתיים הדתיים ו-59% מהדתיים) ילכו לבית הכנסת במהלך יום הכיפורים, בין אם לכל התפילות או רק לשמוע תקיעת שופר.
במקביל נמשכת השחיקה באופטימיות של הציבור בישראל לגבי יכולת ההתאוששות מהמשבר של החברה הישראלית – רק 48% מהיהודים ו-28% מהערבים אופטימיים בהקשר זה.
57% מהישראלים סבורים כי אין לוותר על הזדמנות לחתימה על הסכמים מדיניים, גם בזמן משבר הקורונה, לעומת 32% שחושבים כי על רה"מ להתמקד בניהול המשבר.
הסקר נערך על- ידי מרכז גוטמן לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה בין התאריכים 15-17/9/2020, וכלל 603 איש ואשה, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם 3.7%± ברמת ביטחון של 95%.
מישום מה לא מופתע…
למה למישהו זה לא היה ברור שזה מה שיקרה?
כשכתוב שרק 73% מהציבור החרדי ילך להתפלל ביום כיפור מבינים את רמת האמון של הסקר הזה
זה כולל נשים שפטורות מתפילה במניין
למה זה יכול להיות נכון
נשים לא תבאנה בהמוניהן
זקנים רבים ימנעו מלהגיע וגם לא מעט חולים בקבוצות סיכון.
מי נותן אמון באדם שאין לו יראת שמים אתמהה?
מה ליהדות התורה כל כך הרבה מצביעים בני דתות אחרות?? 🤔🤔
אין שופר ביום כיפור….
מה אתה אומר????
אולי אצלכם אין
מה זה אצלכם?
המוסלמים
האנגליקנים
מה אנחנו בני עמים שונים.
תסבירי לו את חשיבות עניין השופר אצל האחים האהובים שלנו כן שלי שלך ושל מר באמת היקר.
תודה
לידיעתך –
הרבה מהציבור הכללי מגיעים ביום כיפור לבית הכנסת רק לתפילת נעילה, וכדי לשמוע תקיעת שופר בסופה
אגב השנה צריך באמת שה' יתקע שופר גדול בשביל הגאולה השלימה.
וגם בשביל כל המבודדים..
וימשיך לרדת כל עוד לא יקיים ואהבת לרעך כמוך. שנה טובה! ויהא השופר צופר