זינוק מדאיג במספר חולי הקורונה באירופה: בבלגיה: מדווחים על עלייה במספר מקרי ההידבקות עם מעל ל-1,000 מקרים ביממה שחלפה, בשבוע האחרון נרשמו במדינה בכל יום מעל ל-1,200 נדבקים חדשים – עלייה של 51% לעומת השבוע הקודם.
בגרמניה: נרשמו 1,769 נדבקים נוספים בנגיף קורונה וכ-13 מקרי מוות ביממה החולפת. בעיר האם במדינת נורדריין-וסטפאליה בה מתגוררים 200 אלף בני אדם, נאסרה החל מאתמול התקהלות של מעל חמישה בני אדם שלא מאותו בית במרחב הציבורי, תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים מחויבים בעטיית מסכה גם בזמן השיעורים.
בשוודיה הממשלה בוחנת הטלת מגבלות על התנועה בבירה שטוקהולם, זאת בעקבות "עלייה מדאיגה" במקרי התחלואה בעיר. את ההמלצה להטלת הגבלות הביא אדרס טגנל, האפדימיולוג הראשי של שוודיה ומי שהוביל אותה להימנע מהטלת הגבלות או סגרים מאז פרוץ המגפה, בין המדינות היחידות בעולם שבחרו בגישה זו.
בסלובקיה נתגלו 338 מקרים חדשים ביממה שחלפה – שיא תחלואה יומי מאז פרוץ המגפה. במדינה נרשמו נתוני התמותה והתחלואה מהנמוכים ביבשת אירופה, עם מעט יותר מ-7 אלף מקרים ו-41 מתים בשמונת החודשים האחרונים.
ממשלת בריטניה החמירה הגבלות שונות כדי לנסות ולהתמודד עם גל התחלואה החדש. בין השאר נקבע שייאסר קיומן של חתונות אלא רק במחצית מקיבולת המקום שבו הן ייערכו כדי לצמצם בהתקהלויות והועלה ל-200 ליש"ט סכום הקנס על עבירה ראשונה של תקנות שנקבעו כמו עטיית מסכה או הפעלת עסק כמו פאב לאחר שעת הסגירה שהוקדמה ל-22:00.
אלא שהבוקר (ד') נשמעה טענה מפי מדענים ויועצים רפואיים בבריטניה כי ההגבלות לא מספיקות. הוויכוח בין המומחים נסוב סביב השאלה כמה זמן יידרש להכפלת מספר החולים החדשים: גירסה אחת טוענת כי מדובר בשבוע בלבד ואחרת – 20 יום. הערכות אלו קשורות לתחזית שבאמצע אוקטובר מספר חולי קורונה ביום עלול להגיע ל-50 אלף.
בשבוע השני של ספטמבר נפטרו בבריטניה 99 אנשים ונתון זה כשלעצמו החל להדאיג את הממשלה ואת העומדים בראשות מערכת הבריאות.
שר האוצר הבריטי רישי סונאק שוקל לאמץ את המודל הגרמני של העסקה גמישה, ה'קורצארבייט', כך דווח הבוקר (רביעי) בעיתונות הבריטית. על פי הדיווחים, סונאק אמר שמשרד האוצר הבריטי והמעסיקים יצטרכו להיות "יצירתיים", ולבחון האם ניתן יהיה לחלוק בנטל השכר כדי למנוע גל פיטורים.
תכנית שימור העובדים שגיבשה הממשלה הבריטית בתחילת המשבר, בהיקף של 39 מיליארד לירות שטרלינג, תפוג בחודש אוקטובר, בדיוק עם הטלת סבב הגבלות חדש על המשק בתגובה לעלייה בתחלואה במדינה.
על פי ניתוח של העיתון הכלכלי הבריטי "פייננשל טיימס", בחודש האחרון עמדה עלות המודל הנוכחי של הממשלה הבריטית על ארבעה מיליארד לירות שטרלינג, אך מודל מהסוג ששוקלת הממשלה כעת צפוי לעלות כ-500 מיליון לירות שטרלינג בחודש בלבד.
הממשלה הבריטית אימצה, כבר בחודש מרץ, תוכנית משולבת של סבסוד 80 אחוז משכר העובדים שהוצאו לחל"ת, ומתן אפשרות לחל"ת חלקי תוך שמירה על סבסוד שכר מהמדינה.
כעת נראה שמשרד האוצר הבריטי שוקל מספר חלופות, שכולן מבוססות על מתן אפשרות להפחית את שעות העבודה, והתחייבות של הממשלה לסבסד את מרבית שכר העובדים בשעות בהם לא עבדו, בדומה למודל הגרמני.
על פי הדיווחים ממשרד האוצר הבריטי, תהליך גיבוש המודל נעשה באופן חלקי בשיתוף עם ארגוני העובדים הגדולים במדינה. באוצר הבריטי מתכננים אימוץ צעדים מתוך נקודת הנחה שלא ניתן יהיה לחזור לפעילות מלאה בחודשים הקרובים.
ככל הנראה, המודל יאפשר למעסיקים להפחית את שעות העבודה של עובדיהם, ולבקש סבסוד מהממשלה על שכר אותן השעות שהופחתו. כך, העובדים ימשיכו להיות מועסקים בהיקף מצומצם יותר, אבל לא יסבלו מירידה משמעותית בהכנסות.
בנט זיהה לפניהם כבר. והתריע וצעק.. בלה בלה….
ועל כך בספר הבא.. "כיצד לנצח מגיפה לפני שהיא באה 2"
🤙💥🐜