המטבע האיראני ממשיך להתרסק. הריאל המקומי צנח לערך של 300 אלף לדולר אחד. המשטר תוקף את וושינגטון, אבל במקביל טוען שהמצב ישתפר. בזמן הסכם הגרעין עם ממשל אובמה היה הריאל שווה 32 אלף ריאל לדולר.
סופית: חברת שברון מגיעה לישראל: בעלי המניות של נובל אנרג'י אישרו המכירה תמורת 4.2 מיליארד דולר. העסקה תושלם לפי ההערכות בתחילת 2021. שברון תהפוך מעתה לשחקן הראשי בשוק הגז בישראל, עם אחזקות בתמר ובלווייתן; נובל אנרג'י משלימה בכך כ-20 שנות פעילות בישראל.
שיעור האבטלה בארצות הברית החודש: 7.9%. הצפי היה לשיעור אבטלה בגובה 8.2%. בחודש שעבר עמד שיעור האבטלה על 8.4%.
הגעת רשת ג'מבו היוונית לארץ עלולה להתעכב בשל התנגדות משפטית של מותג מקומי בעל שם דומה בארץ. רשת ג'מבו סטוק הגישה לרשם סימני המסחר התנגדות לבקשה לרישום סימן מסחר ג'מבו.
רשת H&M תסגור עוד 150 סניפים. הרשת השבדית שכבר סגרה השנה 50 סניפים מתכוונת לסגור כ-5% מהחנויות שלה; מנכ"לית החברה: "אנחנו מקווים שהגרוע ביותר מאחורינו".
משבר הקורונה: שתיים מחברות התעופה הגדולות בארה"ב, אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס, הודיעו כי יחלו להוציא מעל 32 אלף עובדים לחופשות ללא תשלום, כ 13% מכוח העבודה של שתי החברות לפני פרוץ המגיפה.
רכישת נמל חיפה: קבוצה אמריקאית נגד ענקית מדובאי. המאבק על רכישת חברת נמל חיפה מתחמם, ונראה כי לפחות שתי קבוצות רכישה, שבראש כל אחת עומד ישראלי, יתמודדו על הזכות לרכישת החברה. המועד האחרון לקבלת פניות נקבע ל־29 באוקטובר 2020, יימכרו 100% ממניות החברה לרוכש אסטרטגי בעל ניסיון.
ריקול לבקבוקי קרלסברג. חברת מבשלות הבירה מורידה בקבוקים של 500 מ"ל מהמדפים בשל חלקיקים שהתפוררו ממסנן בקו המילוי. הבקבוקים מסומנים "בתאריכי עדיף להשתמש לפני 29.9.2021, 30.9.2021, ו-1.10.2021.
מסוכר ובמבה לחברת תעופה: רמי לוי הגיש הצעה לרכישת חברת התעופה ישראייר.
רשות ני"ע מובילה מהלך לצמצום משמעותי במספר קרנות הנאמנות בישראל. היעד – חלוקה מחדש של הקטגוריות בענף כדי למנוע שכפול של מוצרים זהים. הערכות: המהלך יביא למיזוג של לפחות 200 קרנות נאמנות ומחיקתם ממסחר נפרד.
הפרסום על חשש למחסור בחלב הביא להתנפלות צרכנים. קמעונאים שוקלים להגביל לשתי יחידות. לפי רשתות השיווק, בגלל הצריכה המוגברת המחלבות עברו לחלק חלב פעמיים ביום בחלק מהסניפים, בעוד שבימים כתיקונם חלב מחולק רק פעם ביום – בבוקר.
לאחר שנקבע כי רק מי שקנה כרטיס לפני הסגר יוכל לטוס במהלכו, הישראלים מצאו דרך לעקוף את ההנחיה. לספסר בכרטיסי טיסה בקבוצות ברשת. ברוב החברות ניתן לבצע שינוי שם ולהשתמש בכרטיס, אך הדבר כרוך בעלות משמעותית שנעה בין 45 אירו עד 150 דולר
רשתות השיווק מכרו יפה בספטמבר: 2.36 מיליארד שקל בשבועיים. בשבועיים שלפני ראש השנה חלה עלייה של 9.5% במכירות ברשתות לעומת 2019, גם באוגוסט שבשנה רגילה יש ירידה גדולה בגלל הישראלים הנופשים בחו"ל, השנה מכירות המזון עלו ב-8.5%.
עסקים יוכלו לבקש פטור מארנונה בגלל הקורונה. לעת עתה רק לעסקים שנפגעו במעל 60% ו-80% במחזור בתקופה בה לא היה סגר במשק.
מאז תחילת הסגר נרשמו בשירות התעסוקה מעל ל-200 אלף דורשי עבודה חדשים.
ברבעון השני של שנת 2020: ירידה חדה של 27% ברכישת דירות ביחס לשנה קודמת. נרכשו כ-17 אלף דירות בלבד בשוק החופשי, הרמה הנמוכה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2003 שעמד בצל המיתון במשק והאינתיפאדה השנייה.
המטוס הגדול בעולם לא טס, אז הוא הפך למסעדה יוקרתית. סינגפור איירליינס "הפכה" את האיירבאס A380 שלה – למסעדה. הסועדים יעברו צ'ק אין, יוכלו להזמין מנות גורמה מתפריט, לצפות במסך תוך כדי הסעודה וישורתו על ידי דיילים.
למה איןןןן תמונות???!!!
לפחות המטוס משהוא מעניין קצת
נו..נו..
רק שלא יבקשו דרכון בשביל לאכול במסעדה😉