צרפת: שיא בכמות נדבקים. מעל 18,000 נדבקים חדשים ביממה האחרונה. מספר הנדבקים במדינה הגיע ל-653 אלף, ומס' המתים קרוב ל33 אלף.
בלגיה: הממשלות ב2 מחוזות נכנסו לבידוד, הגבלות חדשות נוספו בכל חלקי המדינה.
חדשות 12: נבדקת אפשרות לפתוח את אילת וים המלח לתיירות עם מנגנון בדיקות מהירות בכניסה לעיר.
מניתוח נתוני התחלואה שביצע מכון ויצמן עולה כי אזרחים במעמד סוציו-אקונומי נמוך נדבקו בקורונה פי 5 מאנשי המעמד הגבוה. הפערים קיימים גם בשיעורי התמותה והאשפוזים.
כאן: נתוני התמותה מקורונה בחברה החרדית: 12% מכלל החולים – המספר גבוה פי 3 מחלקם היחסי באוכלוסיה.
מרכז הרפואי זיו: במהלך ביקור השר הנדל במחלקת הקורונה נפטר חולה מול עיניו.
קורונה באיטליה: הוארך מצב החירום במדינה בשל היקף התחלואה. כמות הנדבקים עומדת על 2400 חולים ביום.
משרד החינוך: כ-15 אלף תלמידים נדבקו בקורונה בחודש ספטמבר; 7,823 מתוכם הם מקרב החינוך החרדי. החינוך החרדי מהווה 20% מקרב התלמידים בארץ.
מושל קליפורניה לאזרחים במסעדות: שימו מסיכה בין ביס לביס. “יוצאים לאכול עם בני הבית בסוף השבוע?". "אל תשכח להשאיר את המסכה שלך בין ביס לביס. עשה את החלק שלך כדי לשמור על בריאות הסובבים אותך". נכתב בהודעה רשמית ברשת.
מחקר אמריקאי: בעוד שבעיות נשימתיות הן הסימפטום המרכזי שנצפה בחולי קורונה, הולכות ומצטברות עוד ועוד הוכחות מדעיות לכך שנגיף הקורונה גורם לפגיעה כלשהי במערכת העצבים. מעל 80% ממאות חולי קורונה שאושפזו ונסקרו במחקר סובלים מפגיעה נוירולוגית כלשהי. כ-30% אף סובלים מפגיעה מוחית. בין הסיבוכים: כאבי ראש, סחרחורות, הפרעות בתנועה ושבץ מוחי.
ייצור המוני של חיסונים צפוי בתחילת השנה; הערכה: בארץ נוכל להתחסן רק בקיץ. ישראל היום מפרסם תחקיר מקיף על ייצור החיסונים היכן אוחז כל חיסון:
מודרנה: שלב הניסוי האחרון יסתיים בתוך חודש. החיסון יתחיל להיות מיוצר באופן המוני באביב 2021.
פייזר: מפתחת לא פחות מארבעה חיסונים שונים נגד הווירוס יחד עם ענקית התרופות הגרמנית ביונטק. אם הכל ילך כשורה, ייתכן שפייזר תתחיל לייצר חיסונים כבר בסוף ינואר 2021 בכך היא תהיה החברה המערבית הראשונה שתגיע ליעד הנכסף.
אסטרה-זניקה: החברה נכנסה למהלך עם אוניברסיטת אוקספורד. בשלב האחרון של בדיקת החיסון שלהן נתקלה במכשול שאחת המחוסנות חלתה בדלקת חוט השדרה ועל כן ה-FDA האמריקני מונע בינתיים מהחברה להשלים את השלב השלישי של החיסון עד בירור וודאי על הקשר בין החיסון למחלה. בינתיים, באירופה החברה ממשיכה לבצע חיסונים של השלב השלישי והאחרון בקרב מתנדבים. אלא שנראה כי החברה תפגר בהשגת אישור סופי לחיסון ולא תגיע אל קו הסיום לפני סוף השנה או אפילו בתחילת השנה הבאה. במקרה הטוב, החברה תתחיל בייצור המוני רק באביב.
חברת נובה ווקס: החברה האמריקנית תסיים את שלב הניסוי האחרון לקראת אמצע חודש נובמבר ותתחיל בהליך קבלת האישור מול ה-FDA.
ג'ונסון אנד ג'ונסון: לענקית האמריקנית יש ביד חיסון נגד נגיף האבולה שנחשב דומה לנגיף הקורונה. לכן החברה החלה במהלך של ייצור חיסון לנגיף הקורונה. בימים אלו נותנת ג'ונסון אנד ג'ונסון את מנת החיסון הראשונה לכ-60,000 בני אדם ברחבי העולם. למרות זאת, החברה נמצאת באיחור יחסי לעומת החברות שהוזכרו קודם. אך אם הכל יפעל כשורה, היא תקבל אישור לחיסון שלה בין מרץ לאפריל 2021 ותחל בהפצת מנות חיסון בעולם. החיסון של רוסיה וסין: כבר התחילו לחסן בפועל. המהירות הזו נובעת מהעובדה שקבוצת המחקר הרוסית דילגה למעשה על שלב 3 המקובל בעולם בכל הנוגע לבדיקות חיסונים רפואיים. למעשה מדובר בהימור כיוון שעלול להסתיים באסון או בהצלחה חלקית.
כבר הוכח שחלקם הלא מבוטל של הנפטרים מקורונה נפטרו "עם קורונה" ולא מהוירוס עצמו.
בובה של אמריקה, עם אזרחות אמרקאית. שכאילו אוהבת ישראל- רוצה לגרום פה להתבוללות שום וירוס לא יגרום לנו ללכת נגד הדת שלנו