השיחות לשרטוט הגבול הימי בין ישראל ללבנון נפתחו היום (רביעי) בבסיס האו"ם בעיירה נאקורה, הנמצאת בגבול בין המדינות. הצדדים התדיינו כשעה והסכימו להמשיך את המשא ומתן בשבועיים הקרובים. השיחות לפתירת המחלוקת נערכות בתיווך האו"ם וארצות הברית, שקידמה את תחילתן. כך דווח ב'וואלה'
בראש המשלחת הישראלית עמד מנכ"ל משרד האנרגיה אודי אדירי, והשתתפו בה נציגים ממשרדו, משרד ראש הממשלה, משרד החוץ וצה"ל. המשלחת הלבנונית, בהובלת מנהל הדלק במשרד האנרגיה וויסאם שבת, הגיעה באמצעות שני מסוקים צבאיים, ולקחו בה חלק גם ראש אגף המבצעים בצבא לבנון, הגנרל באסאם יאסין, ויועצים משפטיים ודיפלומטים ממשרד החוץ הלבנוני.
"הפגישה היום תשיק 'רכבת' של משא ומתן טכני ולא ישיר, ומייצגת את הצעד הראשון במסע של אלף מייל לסימון הגבולות הימיים", ציטט הצבא הלבנוני את הגנרל יאסין. "אנחנו מצפים להשיג את המסמך בזמן סביר".
מפלגת אמל הלבנונית וחיזבאללה מתנגדים להרכב המשלחת הלבנונית למו"מ על שרטוט הגבול היומי. בהודעה שפרסמו נטען כי לפי הסכם המסגרת עליו הכריז יו"ר הפרלמנט וראש המפלגה נביה ברי, המבוסס על הבנה מאפריל 1996 ועל החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם, הפגישות אמורות להיערך רק בנוכחות קצינים המשרתים כעת בצבא.
"הרכב המשלחת כולל גם אזרחים בעלי זיהוי פוליטי וכלכלי ולכן שני הארגונים מתנגדים להיגרר אחר מה שרוצה ישראל. הרכב המשלחת חורג מההבנות ופוגע בלבנון ובאינטרס העליון שלה", אמרו.
הדיונים מתנהלים בתיווך נציג ארצות הברית דיוויד שנקר, עוזרו של שר החוץ מייק פומפאו, ונציג האו"ם בלבנון יאן קוביש. בכירים לבנונים אמרו בימים האחרונים כי למרות שישבו בחדר אחד, הם לא מתכוונים לדבר ישירות עם המשלחת הישראלית, אלא לבקש מנציגי ארצות הברית והאו"ם להעביר את המסרים בין הצדדים.
בכירים בישראל ובלבנון הודיעו בתחילת החודש על השגת הבנות לתחילת המשא ומתן, לאחר 30 שנים בהן לא התקיים כל שיח מדיני בין הצדדים. המחלוקות שעומדות במרכז השיחות נוגעות לסוגית המים הכלכליים, השטח בו למדינה יש זכויות שימוש במשאבי הטבע, ובמקרה הזה – מאגרי גז בשווי מיליארדי דולרים.