מאזור חג הפורים האחרון למשטרת ישראל נוספה מטלה קשה, לאכוף את צו בריאות העם ואת תקנות הקורונה, מנתונים שפורסמו ב'כאן חדשות' עולה כי מאז חודש מרץ ניתנו 334,290 דוחות על ידי המשטרה.
מהנתונים עולה כי קצת פחות מ-10% ממקבלי הדוחות, 32,045 בני אדם, פנו למשטרה בבקשה לבטל את הדוחות. נוסף לכך, 7,822 בני אדם פנו בבקשה להישפט על הדוחות שקיבלו. מתוך הנתונים הללו החליטו בתביעה המשטרתית לבטל 11,271 דוחות. מדובר ב-28% מהבקשות לביטול או למשפט, ובקצת יותר מ-3% מסך הדוחות שניתנו.
במשטרה פתחו עד כה 2,780 תיקים של כתבי אישום נגד אנשים שביקשו להישפט. כאלף תיקים כבר הוגשו לבתי המשפט, ועוד כ-1,800 צפויים להיות מוגשים בקרוב.
גורמים במשטרה מדגישים כי "כל בקשה של אזרח נבחנת על ידינו לגופו של עניין וחלק מהבקשות עסקו בביטול דוחות שניתנו על ידי אלפי השוטרים הפרושים מזה חודשים רבים בשטח, בקשות שאליהן צורף מידע על ידי האזרח שלא הובא בפני השוטר רושם הדוח במעמד האירוע".
עוד אומרים במשטרה כי "מהלך זה שמקיימת משטרת ישראל באמצעות התביעה המשטרתית מעיד יותר מכל כי משטרת ישראל קשובה לציבור ובוחנת כל העת את מצוקותיו וטענותיו בפרספקטיבה מקצועית גרידא".
אין לחרדים אמון בגוף המשטרה. אחרי מה שקרה בגבעת זאב .
למה להכליל לא כל השוטרים ככה כמו שלא כל החרדים משאבים על הכבישים ומצפצפים על המדינה
עבודה קשה ??? הם שמחים לתת דוחות ולגזול כסף כמה שיותר
בהנחה שכל דוח הוא בערך 500 שח זה יוצא 250 מליון שח.
לאיפה הכסף הולך?
איך מעל חצי מליון?? לפי הנתונים שרשומים כאן יש 300 אלף דוחות, זה פחות מחצי מליון!!
רוב האנשים לא יעודים שיש אפשרות כזאות לביטול הדוח. אם היו יעודים ברור שהדוחות היו יורדים באופן משמעותי
רבע מילארד!!!