נתונים מדאיגים על מצב המשק הישראלי: כונס הנכסים הרשמי פרסם את הנתונים ולפיהם ישנה עלייה של 40% במספר העסקים שהגישו בקשה לחדלות פירעון שהיא צעד קיצוני המלמד שהעסק שקע בחובות גבוהים ואינו מסוגל להמשיך ולתפקד צעד שמכונה בשפה העממית 'פשיטת רגל'.
על פי הנתונים בשנת הכספים הנוכחית שעדיין לא הסתיימה, נפתחו 4,000 תיקים יותר מאשר בשנה שעברה. על פי הנתונים בתקופה המקבילה בשנת 2019 נפתחו 11,815 תיקים לבקשת חדלות פירעון לעומת 16,214 תיקים כאלו שנפתחו עד כה השנה.
גורמים כלכליים ציינו, כי להערכתם מספרם של העסקים שנקלעו לקשיים הוא גבוה יותר וחלקם לא הגישו בקשות לחדלות פירעון, בשל החשש כי הדבר ישפיע על המעניקים שהמדינה מעבירה לעסקים פעילים כפיצוי על הירידה בעסקאות בעקבות הסגרים ומשבר הקורונה.
אם גם העסק שלכם נקלע לקשיים ולחובות, פנו עוד היום למומחים של ארגון מסילה>>>>
הגב' סיגל יעקובי הממונה על חדלות הפירעון מטעם המדינה, הביעה גם היא חשש שאחרי פקיעת המענקים עסקים רבים יצטרפו למעגל החברות שיכריזו על פשיטת רגל: "המהלכים האלה בחלקם יצילו את הגופים הללו. החשש שלנו שביום שיגיע מועד הפירעון של 'ההנשמה' הזאת, והיא תופסק, יהיה צורך להתמודד עם החובות – כי ביום שאחרי צריך יהיה להחזיר אותם, ואז אנחנו נראה את נקודת השבר ואת הגידול המשמעותי במספר התיקים".
בראיון לתקשורת הוסיפה יעקובי: "עסק שהוא לא מבוסס וצריך לשלם שכירות ללא יכולת לייצר הכנסה לא בהכרח יוכל לשרוד כזה משבר. הבעיה היא שלא רואים את הדברים האלה מיד, יש קודם כל ניצול משאבים קיימים, יש חייבים שיש להם מקורות עצמאיים, הם קודם כל מכרסמים בהם, נוטלים אשראי חדש ואז מגיעים לסיטואציה שהם לא יכולים לפרוע את האשראי החדש – ומגיעים למצב של חדלות פירעון. וקל וחומר שיש כאלה שהחזיקו את הראש מעל המים, ויכול להיות שבלי הקורונה היו ממשיכים להתנהל בצורה הזאת – ואלו הראשונים להיפגע. אלו אלה שאני מצפה לראות אותם בהליכי חדל פירעון".
אם גם אתם חשים שהעסק שלכם בורח לכם מתחת לידיים והחובות מאיימים על המשך קיומו, זה הזמן לפנות למומחים של ארגון 'מסילה' שיעזרו לכם לבחון באופן מקצועי את מצבו של העסק
ואווו….
אין, מפתיע! פשוט חשבנו שאנחנו בצמיחה מטורפת ואחת מהמדינות העשירות שיתמודדו אכי טוב בקורונה, מה בכלל מבוטלים? יש כזה דבר?