0%
פורים בצל המלחמה

הקהילה היהודית בקישינב תערוך אירוע פורים ענק לפליטים מאוקראינה

גל הפליטים מאוראינה ממשיך לשטוף את מזרח אירופה ובקהילה היהודית בקישינב - מולדובה נערכים לארגן סעודת פורים לפליטים יהודים שנמלטו מאוקראינה למולדובה

איצלה כץ
אין תגובות
הקהילה היהודית בקישינב תערוך אירוע פורים ענק לפליטים מאוקראינה
היערכות בקישינב - מולדובה לסעודת פורים המונית לפליטים יהודים מאוקראינה

גם על רקע השיחות בין רוסיה לאוקראינה, המלחמה בשטח נמשכת ואיתה גם זרם הפליטים הבורחים מאוקראינה, כאשר רבים מהם מגיעים למולדובה. נכון לימים אלה של שלושה שבועות לאחר תחילת הלחימה, הקהילה היהודית של קישינב קלטה וטיפלה בלמעלה מ-10,000 פליטים מאוקראינה.

הקהילה היהודית בראשות הרב פנחס זלצמן רבה של מולדובה, מסייעת מידי יום לאלפי פליטים במקומות לינה מסודרים, בארוחות חמות, בביגוד מתאים לחורף, בסיוע רפואי וקונסולרי ותמיכה ראשונית בכל הצרכים המיידיים. הפליטים שוהים בקהילה היהודית של קישינב עד לסידור מקום המקלט בישראל או במדינות אחרות.

לקראת פורים ולמרות הסיטואציה הקשה, החליטה הקהילה היהודית בקישינב בשיתוף עם הקרן המשפחתית של ענבר ומריוס נכט, לאפשר למאות הפליטים השוהים בקהילה לחגוג את חג הפורים בשמחה וריקודים כמו בכל שנה.

אירוע הפורים המרכזי בקישינב יתקיים באולם מלון רדיסון בלו, שנשכר במיוחד לצורך זה, וישתתפו בו כ-1000 פליטים וחברי הקהילה המקומית. את האירוע יכבד בנוכחותו גם ראש עיריית קישינב איאון צ'באן ואישי ציבור בכירים נוספים.

לו"ז אירוע הפורים:

  1. קריאת מגילה בליל פורים בבית הכנסת המרכזי של קישינב 'אגודת ישראל', רחוב Sciusev 5 בשעה 18:30
  2. קריאת המגילה ביום הפורים בבית הכנסת המרכזי 'אגודת ישראל' בשעה 9:00
  3. אירוע הפורים המרכזי במלון 'רדיסון בלו'
    18:00 – התכנסות
    18:30 – קריאת מגילה
    20:00 – דברי ברכה וסעודת חג
    כתובת: Strada Mitropolit Varlaam 77, Chișinău 2012, הכניסה לאולם מצד שמאל
הקהילה היהודית בקישינב תערוך אירוע פורים ענק לפליטים מאוקראינה
אילוסטרציה. פליטים מאוקראינה במולדובה// צילום: הקהילה היהודית במולדובה

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture