0%
נאבקים על חייו

בחוף הכינרת: הצעיר נדבק בחיידק ולקה בדלקת מוחית

בבית החולים בלינסון נאבקים על חייו של צעיר שלקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה • על פי ניתוח של משרד הבריאות, ככה"נ הצעיר נדבק במהלך שהות בחוף הכינרת • זו הפעם השנייה שמתגלה החיידק בישראל

דוד חדד
תגובה אחת
בית החולים בלינסון. צילום: יוסי אלוני/פלאש 90

משרד הבריאות מעדכן כי גבר תושב מחוז המרכז, בן 25, ללא מחלות רקע, לקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה. הצעיר מאושפז בטיפול נמרץ במצב מסכן חיים. בעולם דווחו כ-400 מקרים. מדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה.

האמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים ומחקירה של לשכת הבריאות במחוז מרכז של משרד הבריאות מצאה כי ככל הנראה הצעיר נדבק בחוף גיא. משרד הבריאות מבצע חקירה ושלח היום בקרי בריאות הסביבה לבדוק ולדגום את המים.

המטופל אושפז בבית חולים השרון ביום שלישי השבוע עם תסמיני חום, כאבי ראש והקאות כאשר הוא בהכרה מלאה, מצבו התדרדר במהירות והופיעו תסמינים נוירולוגים בבית החולים השרון ביצעו סדרת בדיקות מהירה ומקיפה והגיעו לאבחנה הנדירה בעקבותיה אתמול בשעות הלילה הוא הועבר לבית החולים לבילינסון לטיפול נמרץ במחלקה הנוירוכירורגית בבילינסון.

ד"ר עיינה דביר רופאה בכירה ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגי בבילינסון: "זו מחלה כל כך נדירה שלרוב היא כלל לא תהיה בסל האפשרויות שבהן חושדים. המקרים לא רבים ולצערנו בגלל הנדירות של המחלה היא לרוב מזוהה רק לאחר המוות. האבחנה המהירה של ד"ר תמר גוטסמן מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית חולים השרון והמעבדה המיקרוביולוגית בבילינסון אפשרה לנו להתחיל טיפול מהר במספר סוגים של תרופות, בתקווה שאלו יציל את חייו של המטופל הצעיר, אנו מגדירים את מצבו קשה אבל יציב ועדיין בסכנת חיים. לאור העובדה שזה בסך הכול המקרה השני בארץ ושגם המקרים העולמיים לא רבים האבחנה מדהימה עוד יותר, כרגע אנו עסוקים בלהציל את חייו של המטופל אבל אין ספק שזה מקרה שעוד יילמד."

החשד בבתי החולים השרון ובילינסון החל להתעורר לאחר בירור שנעשה עם המשפחה והמטופל שסיפרו כי הם שהו בקרבת מקורות מים טבעיים. האמבה "נגלריה פאולרי" משגשגת במים חמים מעל 35 מעלות צלזיוס ועד 42 מעלות צלזיוס ובמרבית המקרים לא יקרה דבר לרוחצים במקורות המים בהם האמבה נמצאת.

המקרה הראשון של נגלריה בישראל היה באוגוסט 2022 בבית החולים פוריה, שבתוך ימים הביאה למותו של המטופל.

ממשרד הבריאות נמסר: "המשרד יעדכן את הציבור ככל ויש בכך צורך".

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture