0%
החדשות בדקה וחצי

דרעי פורש מהכנסת, איזנקוט קיבל מנדט וליברמן מתעקש

אריה דרעי פורש מהכנסת אך נשאר יו"ר ש"ס, גדי איזנקוט קיבל את המנדט להרכבת הממשלה וליברמן מציע לחרדים בסיס לפשרה בחוק הגיוס • וגם: הפסיקה של מרן הרב הירש ליערי ליברמן, אוגדה 98 מסיימת את פעילותה ביו"ש ומפל סער חוזר לזרום • כל כותרות היום במהדורת המחדש.

כתבי המחדש
אין תגובות

עכשיו זה רשמי: יו"ר ש"ס אריה דרעי הודיע על פרישתו מהכנסת, אך לא מהנהגת התנועה. יחד איתו פורשים מהרשימה גם חברי הכנסת משה אבוטבול והמועמד לח"כ דרור עמוס. את מקומם צפויים לתפוס אוריאל בוסו ויוסי טייב. המהלך מסמן שינוי בהרכב הסיעה בכנסת, כאשר דרעי ימשיך להוביל את ש"ס גם מחוץ למשכן.

בזירה הפוליטית, יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט קיבל היום מנשיא המדינה יצחק הרצוג את המנדט להרכבת הממשלה. כבר הערב הוא צפוי להיפגש עם נפתלי בנט, ומחר עם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, במסגרת הניסיונות לגבש את הקואליציה הבאה.

ליברמן מצדו מאותת על אפשרות לפשרה מול המפלגות החרדיות בסוגיית הגיוס. הוא מציג כבסיס לדיון את חוק הגיוס שקידם בשנת 2018, בעת שכיהן כשר הביטחון. מדובר בחוק שנחשב למקל יותר בהשוואה למתווה ביסמוט, והצבתו כנקודת מוצא עשויה לפתוח פתח למגעים מחודשים סביב אחת הסוגיות הנפיצות ביותר במערכת הפוליטית.

בזירה הביטחונית, אוגדה 98 השלימה את משימתה ביהודה ושומרון וחוזרת לשמש כעתודה של המטה הכללי. במהלך הפעילות בגזרה נפלו בהיתקלות שני לוחמי צה"ל.

ובציבור החרדי, פרשת יערי ליברמן ממשיכה לעורר עניין. לאחר שחרורו מהכלא הצבאי הגיע החתן יערי ליברמן למעונו של ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, כדי לשאול האם לקבל את הצעת הצבא.

בתל אביב הוגש כתב אישום נגד תושב העיר, שפרץ לישיבה בשדרות רוטשילד וגנב כעשרה זוגות תפילין וקופת צדקה. הפריצה והגניבה הובילו להליך פלילי נגד החשוד.

ולסיום, הגשמים האחרונים החזירו את המפלים בצפון לזרימה. מפל סער חזר לזרום, ובנחל גובתה נרשמה זרימה ראשונה לאחר תקופה יבשה. מחר צפויה עלייה קלה בטמפרטורות, אך עדיין יהיה קר מהרגיל לעונה.

הדיווחים הובאו במהדורת 'חדשות בדקה וחצי' של 'המחדש', המשודרת מדי ערב בהגשת יעקב רייזנר.

הכתבה עניינה אותך?

94%
6%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?