באו"ם ייערך בשבוע הבא האירוע השני בגודלו והיקפו לאחר העצרת הכללית.
באירוע, המתמקד ביעדי הפיתוח שקבע האו״ם, ישתתפו נציגים ממרבית המדינות החברות בארגון ובמהלכו תציג ממשלת ישראל סקירה מקיפה על התקדמותה בגיבוש וקידום היעדים שעוסקים בשוויון מגדרי, חינוך, מיגור עוני ורעב, שינויי אקלים ועוד.
על-פי החלטת האו“ם, על המדינות החברות לפעול ליישום היעדים שנקבעו ב-2015, המכונים יעדי פיתוח בר קיימא, שמטרתם להפוך לחלק מהמדיניות והחקיקה הלאומית של חברות האו״ם. ממשלת ישראל תהיה בין המדינות שיגישו השנה את סקירתה.
במהלך השבוע תערוך המשלחת הישראלית גם אירוע חגיגי בסימן החדשנות הישראלית במסגרתו ייחשפו חידושים ישראליים מהפכניים בפני הקהילה הבינלאומית.
במה זו תאפשר לתעשייה הישראלית לקדם שיתופי פעולה עם מדינות וממשלות בעולם. החברות שנבחרו להציג באו"ם עוסקות בין היתר בתחומי טכנולוגיות מים, בחקלאות, בנושאים חברתיים ועוד. לדוגמה, חברת "נוף״ פיתחה טכנולוגיה ייחודית להסבת כליות מלאכותיות משומשות לסינון וטיהור מי שתייה, לאחר שאלו עברו חיטוי.
חברה אחרת בשם SupPlant תחשוף פטנט חדשני להשקייה אוטונומית בשטחים חקלאיים, שמקטינה בצורה דרמטית את השימוש במים. חברה נוספת שתגיע לאירוע היא "Social finance Israel", הפועלת כבית השקעות חברתי – המלווה ממשלות וארגונים בארץ ובעולם כדי להשיג תשואה חברתית מהשקעות לצד התשואה הכלכלית ואשר גייסה מעל 140 מיליון דולר לאג״ח חברתי.
סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל, מש"ב, תציג גם היא את פעילותה הענפה בנושא שיתופי פעולה ופיתוח עם מדינות רבות. עוד ישתתפו באירוע קרן רש"י שתציג מודל לקיימות חברתית, קבוצת SmartWater העוסקת בטכניקות לטיפול במים, וחברת Hilico – שפיתחה דרך פשוטה וחסכונית לאסוף מי גשמים, ל"פלטר" אותם ולהפוך אותם למים נקיים לגמרי הניתנים לשתייה בצורה מהירה וקלה. החברה פועלת בעיקר בקהילות מרוחקות, שאינן מקושרות לרשת המים כמו שכונות עוני ואזורי מוכי אסון.
שגריר ישראל לאו״ם דני דנון אמר לקראת האירוע כי "ישראל היא אומת החדשנות והפיתוח והאו״ם מכיר בכך. זה בא לידי ביטוי במימוש יעדי האו״ם וגם בעניין הרב של הקהילה הבינלאומית בחדשנות הישראלית שהופכת את העולם לטוב ומתקדם יותר".