העיתון 'ישראל היום' מדווח כי צה"ל פנה בימים האחרונים למשרד הבריאות והציע לקיים פיילוט, שבמסגרתו יוכלו משרתים לשהות בחללים סגורים ללא מסיכות כלל, כאשר 100 אחוזים מהנוכחים בחדר מחוסנים.
על פי הצעת הצבא, הפיילוט יתקיים בעשר יחידות שבהן שיעור המחוסנים גבוה והסרת המסיכות תתבצע רק כאשר כל הנוכחים בחלל הסגור מחוסנים לנגיף הקורונה או מחלימים מהמחלה. בצה"ל ממתינים לאישור משרד הבריאות לקיום הפיילוט.
נזכיר כי בצבא נערך גם הפיילוט הראשון שבמסגרתו יחידות ההכשרה ויחידות לוחמות בצה"ל קיבלו פטור מעטיית מסיכות בשטחים פתוחים. הפיילוט, שהחל לפני כחודש, התקיים גם כן בהתאם לבקשת צה"ל ולאחר אישור של משרד הבריאות.
במקור תוכנן הפיילוט להימשך שלושה חודשים, וההקלה היתה מותנית בכך שלפחות 90 אחוזים מהחיילים המשתתפים בפעילות חוסנו מפני קורונה או שהחלימו ממנה. בפועל, כבר באמצע החודש שעבר בוטלה החובה לעטות מסיכה בשטח פתוח במדינה כולה.
בתוך כך, שלשום, לראשונה מאז פרוץ המגיפה, דיווח הצבא כי אין שום חולה קורונה בקרב משרתי צה"ל. שיא החולים בצה"ל נרשם ב־7 בפברואר האחרון, לפני כשלושה חודשים, אז 3,270 משרתים בצה"ל היו חיוביים לנגיף הקורונה.
בחודשים האחרונים התקיים מבצע חיסונים נרחב ומרשים בצה"ל, ובמסגרתו התחסנו יותר מ־08 אחוזים מהמשרתים. בכך הפך הצבא לארגון הראשון בעולם עם חיסון עדר. מספרי המחוסנים גבוהים במיוחד ביחידות הקרביות
והלוחמות בצבא, וככלל, נמוכים יותר ביחידות העורפיות. בצה"ל מתמודדים גם עם העובדה שכ־06 אחוזים מהמתגייסים החדשים לצבא אינם מחוסנים אף שהם יכולים להתחסן באזרחות. לצבא אורך כמה שבועות לחסנם, שכן לא ניתן לחסן את המתגייסים ביום גיוסם בשל חיסונים נוספים הניתנים ביום זה.
מתחילים להתפקח. המסכות הם עבודה בעיניים ועוזרת ככוסות רוח למת.