עד לפני כמה שנים אם מישהו היה מבקש ממך לדמיין חלליות כאמצעי תחבורה יומיומי, היית מבטל את הרעיון, נכון? אולם ממשלת יפן, בשיתוף עם חברות פרטיות, עובדת כבר על פיתוח רשת חלליות של נוסעים בין-יבשות שתאפשר לאנשים לטוס בין הערים הגדולות בעולם בתוך שעה עד שעתיים. ב- 12 במאי חשף משרד החינוך, התרבות, הספורט, המדע והטכנולוגיה ביפן את התוכנית, שמטרתה להשיג את יעדיה בתחילת שנות ה -2040.
המשרד צופה ששוק החלליות עד שנת 2040 יגיע להיקפים של 46 מיליארד דולר.
בשלב הראשון, נכתב בתוכנית כי יפן מפחיתה את מחיר רקטת ה- H3 של הסוכנות לחלל ביפן מ -46 מיליון דולר לחצי על ידי שימוש חוזר בחלקים. השלב הבא הוא שיגור ממשיכה של רקטת H3, שיכולה להתבצע בסביבות 2030. בתחילת שנות ה -2040 מטרת מפת הדרכים היא לצמצם עוד יותר את העלות לכ -10 אחוזים. מכיוון שרשת כזו צפויה להסיע נוסעים מעיר לעיר אחרת, השלב הבא כולל את המגזר הפרטי שיוביל לפיתוח חלליות שיכולות לעבור הלוך ושוב בין החלל לאדמה לעיתים קרובות.
התוכנית מפרטת שני סוגים של חלליות – האחת הדומה למטוס שיכול להמריא ולנחות על המסלולים והשנייה שיכולה להמריא ולנחות אנכית. במחקר שלו, המשרד הגיע גם למסקנה כי תהיה דרישה ניכרת לרשת חלליות כזו שתחבר ערים מרכזיות בשטח.
זו אמנם הפעם הראשונה שמדינה מאשרת תוכנית מפורטת לבניית רשת חלליות, אך חשוב להזכיר כי מנכ"ל SpaceX אילון מאסק , כבר בשנת 2017 דיבר על שימוש במערכת רקטות בין-כוכבית גם לנסיעה למרחקים ארוכים על פני כדור הארץ. מאסק טען שרשת כזו, תאפשר לאנשים לצאת ל"טיולים למרחקים ארוכים ביותר "תוך חצי שעה בלבד, וללכת" לכל מקום על פני כדור הארץ בתוך פחות משעה "במחיר זהה למחיר של כרטיס טיסה.
צפו בסרטון הדמיה של הרקטות ה'בין כוכביות' המשנעות נוסעים מעיר לעיר בקצות העולם בתוך דקות.
אני כנראה אעדיף שלא לעלות על דבר כזה.
פעם גם אמרו כך על המטוסים.
נראה מי אלו יהיו הראשונים שיקחו את הסיכון לטוס אל הלא נודע אולי לפגישת עסקים שממנו לא יחזרו??? אני מקוה שישראלים ימתינו עם זה ובודאי עד אז ניגאל אמן
ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם שכל האזרחים יטוסו על זה כמו החיסונים
גם על מטוסים לפני 300 שנה לא האמנו שנעלה…