מחדל חמור במערכת הבריאות: אתמול פסק השופט אמנון סטרשנוב בערכאת הסיום בפרשה בה נחשפה רופאה בכירה כשכלל לא למדה לימודי רפואה וכי מסמכיה זויפו, כי החליט לשלול לצמיתות את רשיונה של הרופאה והמליץ למשרד הבריאות ולהסתדרות הרפואית לערוך בדק בית ולבחון את נושא הפיקוח על תעודות ממוסדות רפואיים בחו"ל.
בפסק הדין המפורט שפורסם באתר doctorsonly, תיאר סטרשנוב את מלוא עובדות המקרה, שלב אחרי שלב: ד"ר נאזק עראר הגישה ב-2003 בקשה להיבחן לבחינת סטאז' ברפואה וצירפה לבקשתה דיפלומה ומסמכים המעידים שסיימה לכאורה את לימודי הרפואה באוניברסיטת ניקולא טסטמיציאנו במולדבה. היא ניסתה כמה וכמה פעמים לעבור את הבחינות ורק ב-14 במארס 2018 קיבלה את ההרשאה להתחיל בסטאז', אף כי למעשה היא החלה בו כבר ביולי 2014 ב"בילינסון". את שנת הסטאז' היא סיימה בהצלחה, קיבלה רשיון ישראלי לעסוק ברפואה והחלה בהתמחות במחלקה פנימית בבית החולים השרון.
אלא שבמאי 2016, מחלקת כוח האדם בבית החולים השרון פנתה כחלק מהליך שגרתי לאוניברסיטה במולדובה כדי לאמת את הדיפלומה של נאזק עראר. האוניברסיטה השיבה לפנייה כי נאזק כלל לא למדה באוניברסיטה והמסמכים שהיא הציגה בישראל, החתימות ומספרי הרישום שהופיעו במסמכים אלה אינם מוכרים לה.
המידע החדש הועבר לטיפולו של מנהל האגף לרישוי מקצועות רפואיים במשרד הבריאות וזה זימן את נאזק לשימוע, שבו טענה כי המידע שהגיע למשרד הבריאות שגוי וכי למדה רפואה באוניברסיטה במולדובה. היא התבקשה להמציא אישורים על לימודיה באוניברסיטה זאת, "אך לא השכילה לעשות כן. מנהל האגף לרישוי מקצועות רפואיים במשרד הבריאות פנה שוב ביוזמתו לאוניברסיטה – אך נענה גם בפעם השנייה כי נאזק עראר מעולם לא למדה בה", כתב סטרשנוב בהכרעת הדין.
בינואר 2020 הגיש מי שהיה אז המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, קובלנה נגד נאזק על כך שקיבלה רשיון במצג שווא.
ועדת משמעת בת שלושה חברים בהרכב ד"ר יוסי בר (יו"ר), פרופ' יוסף אלידן כנציג הר"י ועו"ד יגאל חיות, נציג היועץ המשפטי לממשלה, קיימה כמה דיונים בפרשה, במהלכם חזרה נאזק וטענה כי למדה באוניברסיטה במולדובה וכי התעודות שהמציאה אותנטיות ואינן מזויפות.
באפריל 2021 הושג הסדר טיעון שבו הוחלט כי לאור מצבה הבריאותי הרעוע של נאזק ומבלי להתייחס לכתב הקובלנה שהוגש נגדה, רשיונה יבוטל לאלתר ולצמיתות. בעת השלמת הליך הסדר הטיעון הודיעה נאזק כי "ברצונה לסיים את ההליך בהקדם על רקע מחלת הסרטן שבה לקתה ומאחר שהיא גם מטפלת בילדו של אחיה, פגוע מוחין, ומאז תחילת ההליכים נגדה חדלה לעבוד מאחר שרשיונה הותלה זמנית". ועדת המשמעת קבעה בהחלטתה, שהובאה לידי השופט סטרשנוב, כי "הסדר הטיעון שהושג אכן לקח בחשבון את הנסיבות המיוחדות של המקרה ויש בו כדי לאזן בין האינטרס הציבורי לאינטרס הפרטי של נאזק עראר".
"בשולי ההחלטה", כתב סטרשנוב, "הנני ממליץ בפני הגורמים האחראיים במשרד הבריאות ובהסתדרות הרפואית, לבחון ולבדוק כיצד זה הצליחה הנקבלת לשטות באופן שיטתי ברשויות המוסמכות ובבתי החולים שבהם עבדה, במשך תקופה לא קצרה – במידה שטרם עשו כן. כאן המקום להמליץ גם על החמרת הבדיקות של הדיפלומות והמסמכים המתקבלים מאוניברסיטאות ומוסדות רפואיים בחו"ל".
מה הם פלא הרי כך כל הערבים והרוסים רק שחלק משלמים לאוניברסיטה שיתנו להם, וחלק משלמים פחות ורק עבור התעודות
זיוף מיסמכים במדינות בריה"מ לשעבר הוא הליך כמעט חוקי .לתשומת לב כל מי שבודק את המיסמכים מהסוג הזה .
מעניין שכל הרופאים שעבדו איתה ולצידה לא הבחינו ברמיה ..?..
מענין שכל החולים שטופלו על ידה לא נדפק להם משהו .?.
כנראה שבאמת היא מאד מוכשרת
וזהו היא לא נכנסת לכלא על הונאה?
כל תעודה מהותית לרישיון ובמיוחד תעודה מחו"ל תמיד צריכה להיבדק מול המוסד. זו רשלנות פושעת לתת רישיון לעסוק ברפואה טרם אימות התעודה…