בעקבות מחלוקת על חוק הקורונה ועל מצב התחלואה בישראל. שרת החינוך, יפעת שאשא ביטון, פנתה לאנשי מערכת הבריאות וביקשה מהם "להיות רציניים", אך ראש הממשלה בנט ושר הבריאות הורוביץ דחו את טענותיה וביקשו לשמור על כבודם של אנשי המקצוע. בסביבת שר החינוך זעמו גם על החלטת משרד הבריאות לחייב עטיית מסכות בכמה בתי ספר במודיעין ובבנימינה: "מה שקרה עם המסכות – אירוע חד פעמי שלא יחזור על עצמו".
העימות פרץ במהלך דיון על הארכת חוק הקורונה שאמור לפוג בסוף החודש, ומעניק לממשלה סמכויות מיוחדות ומקיפות להתמודדות עם הנגיף, כמו למשל ההגבלות בנמל התעופה בן גוריון. לכן, על מנת לקיים אותן יש להאריך את החוק. שאשא ביטון טענה שישראל כבר לא נמצאת במצב חירום, ועל כן יש לייצר מסגרות חוקיות שיטפלו בכל סוגיה באופן נקודתי: "כשמגדירים מצב חירום למרות שאין, אנו עלולים לאבד את הציבור וכאשר נגיע באמת למצב חירום – הציבור כבר לא יהיה איתנו".
"תהיו רציניים, בואו עם שקפים ומספרים", ביקשה בהמשך שרת החינוך. "אני עוקבת אחרי המספרים מחודש מאי, ומקדם ההדבקה היה תמיד 1". בשלב זה נציגי משרד הבריאות, נחמן אש ושרון אלרעי פרייס, טענו שהיא טועה ושהנתונים אומרים אחרת: "אנחנו יכולים לצלול לנתונים ולהוכיח אותך, אבל זה לא נכון".
בנט התערב וביקש משאשא ביטון "לשמור על כבודם של אנשי המקצוע". גם שר הבריאות ניצן הורוביץ הגיב ודחה את הטענה של שרת החינוך לשיקולים לא ענייניים של מערכת הבריאות. שאשא ביטון לא אהבה את הדברים של הורוביץ וענתה: "לא אמרתי את הדברים האלה, אבל תודה שאתה מכניס לי מילים לפה".
לאחר מכן הציע שר המשפטים גדעון סער פשרה, שלפיה יגובש בתוך 4 חודשים חוק חדש שייתן מענה לסוגיות הרלוונטיות. שאשא ביטון קיבלה את הפשרה והחליטה להימנע בהצבעה על החוק הקיים.
בתוך כך, בסביבת שרת החינוך הביעו זעם על החלטת משרד הבריאות לחייב עטיית מסכות בכמה בתי ספר במודיעין ובבנימינה, החלטה שנעשתה מבלי להתייעץ איתם. "לא ניתן יותר יד להחלטות ליליות של משרד הבריאות שצריך ליישם בבוקר", נמסר. "מה שקרה עם המסכות הוא אירוע חד פעמי שלא יחזור על עצמו. כל ההחלטות שנוגעות לחינוך יתואמו איתה ולא מעל ראשה".
העימות התקיים על רקע העלייה בתחלואה שחלה בימים האחרונים בישראל. על אף שהנתונים עדיין נמוכים מכדי להצביע על התפשטות מחודשת של נגיף הקורונה, במשרד הבריאות חוששים שהווריאנט ההודי, שנחשב למדבק הרבה יותר בהשוואה לזנים אחרים של הנגיף, אחראי לעשרות המקרים שהתגלו בימים האחרונים ברחבי הארץ.
בעקבות חולה קורונה מאומת שנכח במופע באולם בעמק המעיינות, בצעד חריג הורה משרד הבריאות לכל מי שהיה באולם באותו ערב – כולל המחוסנים והמחלימים – להיכנס לבידוד. יחד עם זאת, במשרד הבהירו כי לא מדובר בנוהל חדש, ומחוסנים ומחלימים ימשיכו ליהנות מפטור מבידוד במקרה שייחשפו לחולה מאומת.
לא הבנתי מה אתם מנסים לעשות סיפור מכל חילוקי דעות בין השרים בממשלה החדשה (במיוחד כשמדובר בתחומים שונים) כאילו שבממשלה הקודמת לא היו חילוקי דעות? שחררו כבר ותביאו כתבות מעניינות ולא לחפש בקטנות
כל הכבוד לשאשא ביטון. אדם חושב ולא יסמן של מערכת פרסומות.
אדרבא! שיציגו עובדות. לדוגמא; כמה מה"מקרים" חולים באמת, ויש להם סימפטומים?
ואולי חכם יותר שכולם יידבקו במכוון כעת בחודשי הקיץ כשאין תמותה או תחלואה קשה, וכך יווצר חיסון עדר לקראת החורף (כמו שקורה עם כל נגיף)
ההבדל היחיד בין הנגיף הזה ומדי פעם אחרים הוא אחוז גבוה של מחוסנים, וזה עשוי לפעול כבומרנג, כשהחלבון אותו מייציר החיסון גורם לתחלואה קשה בקרב מחוסנים. הלוואי ואני טועה, אך יש מספיק חומר מחקרי לחשוש..
ילדים קטנים