אחרי הפרסום על המגעים לפשרה שמקדמים בכירים בממשלה לפינוי המאחז אביתר, שר הביטחון בני גנץ הביע הסתייגות מהפשרה. ב"כאן 11 " פורסם היום (שני) כי גנץ בעיקר מסרב להתחייב שיוקם בית כנסת במקום, לפי מתווה הפשרה, זאת עד לבירור מעמד הקרקע.
עוד אמר שר הביטחון בנושא: "אנחנו רוצים למנוע אלימות ולא להביך את הממשלה. אבל הפתרון יהיה רק לפי החוק".
בתוך כך, גורמים במערכת הביטחון אמרו לכאן חדשות כי מתווה הפשרה עליה פורסם אמש לא תואמה איתם וכי הם מתנגדים לה, כך דווח היום בחדשות הערב. לדברי גוארם במערכת הביטחון המשך הנוכחות הישראלית באותו שטח תדרוש מהם להקצות כוחות רבים לשמירה על תלמידי הישיבה שצפויה לקום שם בעוד כשישה שבועות, בראש חודש אלול. ההחלטה בנושא תתקבל כאמור בדרג המדיני.
קובי אלירז, ששימש כיועצם של ארבעה שרי ביטחון, בהם ראש הממשלה בנט, אמר לכאן חדשות כי הוא סבור כי ניתן להסדיר את המאחז. בחוות הדעת שחיבר אלירז, לבקשת תושבי אביתר, נכתב כי האדמות עליהן הוקם המאחז הן בעלות פוטנציאל להיות מסווגות כאדמות מדינה, זאת על בסיס תצלומי אוויר של השטח המדובר.
לדברי אלירז, ניתוח התצלומים מגלה כי הקרקעות עליהן הוקם המאחז לא עובדו לפחות 12 שנים. עוד כותב אלירז כי מיקום המאחז משרת את האינטרס האסטרטגי הישראלי, משום שהוא ממוקם בסמיכות לכביש חוצה שומרון (505), שמחבר בין גוש דן לבקעת הירדן. לדבריו, מדובר בציר רוחב משמעותי ביותר לישראל, והקמת יישוב ישראלי בסמוך לו מסייעת בעצירת ההשתלטות הפלסטינית באזור.
בחודשיים האחרונים נרשמו כמעט מדי יום עימותים אלימים בין פלסטינים תושבי הכפרים הסמוכים למאחז לבין כוחות הביטחון. לפחות ארבעה פלסטינים תושבי הכפר הסמוך ביתא נהרגו מאש צה"ל במהלך אותם עימותים אלימים.
מוקדם יותר הערב התייחס ראש הממשלה נפתלי בנט בישיבת סיעת "ימינה" לפרסום מתווה פינוי המאחז. ראש הממשלה אמר: "זה נושא רגיש. עוד לא סגרנו אותו, אנו מנסים להגיע לפשרה". הוא הוסיף כי שר הביטחון גנץ ושרת הפנים שקד "עובדים על זה" וכי עוד לא צריך לעשות מכך חגיגה, כלשונו.
הצעת הפשרה הנוכחית:
• התושבים יעזבו את בתיהם עוד השבוע
• בעוד שישה שבועות תקום במקום ישיבה
• חלק מהבתים יאוכלסו בידי 30 תלמידי הישיבה ושלוש משפחות הצוות
• מוצב צבאי יוקם גם הוא במקום
• המדינה תבחן את מעמד הקרקעות ואת הסדרת המאחז
על פי המתווה שפורסם מוקדם יותר, התושבים יעזבו את בתיהם עוד השבוע, ובעוד כשישה שבועות תקום בשטח המאחז ישיבה. 30 תלמידי הישיבה ושלוש משפחות הצוות יאכלסו ככל הנראה חלק מהבתים שנשארו במקום. תושבי המאחז אישרו את המתווה ונשארה הסכמה סופית של המדינה. במקביל, במערכת הביטחון נערכים לפינוי בכוח של המאחז, במידה שהתושבים לא יתפנו מעצמם עד סוף השבוע.
נוסף על כך, כוח צבאי יוצב באופן קבוע במקום. במקביל, המדינה תבחן את מעמד הקרקעות עליהן הוקם המאחז, ובהמשך את הסדרתו. את המגעים מול תושבי המאחז מנהלים שרים בכירים בממשלה, בהם שר הביטחון בני גנץ ושרת הפנים איילת שקד. גם ראש הממשלה נפתלי בנט קיים אתמול פגישה בנושא עם גנץ.
רק פתי מאמין לממשלת השמאל
כן חחחח עוד שומר חוק .
תחזיר את החמש מיליון שלקחת מהמשטרה.
אזיה בו אדם דוחה!!!🤢🤢🤢
מלחמות של אגו. כל הממשלה הזו קמה על אגו. ויהי רצון שתיפול במהרה.
כלב הגנץ הזה שקרן