בגל הרביעי של מגיפת הקורונה שמענו על בתי החולים בעיקר בהקשר לעומס הרב במחלקות הקורונה ובמחלקות הטיפול הנמרץ. מי שהשקיע, יכל גם לשים לב למחאת בתי החולים הציבוריים, או למשבר המתמחים. אך מעטים מכם שמעו על זיהומים נרכשים בבתי החולים.
ודווקא בנושא הזה, הנתונים מדברים בעד עצמם: בישראל 38.1 איש מתוך כל 100 אלף נפטרים- מתים כתוצאה מאותם זיהומים, שכאמור ׳נרכשים׳ רובם בבתי החולים. הפער משאר המדינות המפותחות גדול מאוד- לדוגמה, במקום החמישי נמצאת שוודיה, בה 17.5 בני אדם נפטרים מהסיבה הזו. כך מנתונים שפורסמו הערב לראשונה ב'ערוץ 20'.
ישראל הגיעה לתואר הלא מכובד הזה ממספר סיבות, שאינן קשורות לתדירות בהן הרופאים רוחצים את ידיהם: בין השאר עקב הריכוזיות של בתי החולים, והמדיניות במסגרתה חלק גדול מהטיפולים מתבצעים בהם ולא בקהילה- נוצרים עומסים שם, שגורמים לזיהומים להתפתח. לצד זאת, מחקרים הוכיחו שהתנהגות מבקרי החולים מכרעת בכל הקשור ל'ייבוא' זיהומים- וגם שם אנחנו לא מצטיינים.
ההשפעה של אותם זיהומים רחבה יותר מתמותה מיידית של אזרחים. אותם זיהומים, חלקם נגרמים מחיידקים, גורמים להם להיות עמידים לאנטיביוטיקה. כבר היום 50% מהחיידקים המזהמים הללו עמידים בפני התרופה הזו.
לדעת מומחים, 75% ממקרי הפטירה האלו יכולים להימנע.
תגובת משרד הבריאות:
הנתונים מתייחסים לתמותה ממחלות זיהומיות בכלל ולא לזיהומים נרכשים בבית החולים. הדיווח מבוסס על אבחנות בתעודות פטירה ולא של ניטור זיהומים. ע"פ דו"ח זה כ-3,800 מקרי מוות בשנה הם משניים למחלות זיהומיות בכלל (מתוך כ-45,000 מקרי מוות בשנה בארץ). נתונים אלה לא משקפים תמותה מזיהומים נרכשים בבתי חולים.
ברוררררררר
2 דודים שלי צערים נפטרו מזיהומים בבתי חולים, שניהם צעירים ובריאים שנדבקו בבתי החולים השונים בארץ (אחד מצד אבי ואחד מצד אימי)
וכן סבתי נפטרה ממש צעירה מזיהום שחטפה בבית החולים
ומכירה עו הרבה אנשים צעירים ומבוגרים שפונו לביה"ח בגלל משהו קטן ומצאו שם את מותם מזיהום כזה או אחר…
וכל הסיפורים הרבה לפני הקורונה
ושמשרד הבריאות יתחילו לקחת אחריות במקום לתרץ תרוצים
אין אימון במדינה הזאת!!!!
כל המערכת רקובה!
עכשיו נראה מי יבוא לבית חולים מי שיש לו שכל שלא יתקרב גם לא במחיר של סכנת חיים עדיף להיות בבית גם במצבים הכי קשים ולא להיות שם