הממשלה לא צפויה להתערב ביישום הסכם קצא"א – RED MED, כך לפי מסמך שנכתב לקראת גיבוש תשובת המדינה לבג"צ בנוגע להסכם שפורסם לראשונה בחדשות 12.
העמדה שתועבר לבג"צ לפי הפרסום היא כי ההסכם אינו דורש מעורבות מיוחדת של המדינה, מה שמסתדר עם עמדת החברה ומשרד האוצר, אך גם מתיר למשרד להגנת הסביבה חופש פעולה כרגולטור המפקח על ההסכם.
משמעות ההחלטה היא כי הסכם לא יבוטל רשמית, אך הגבלות המשרד להגנת הסביבה ימנעו את מימושו המלא. עמדת המדינה עלולה לגרום לעימות עתידי בין משרד האוצר, שמעוניין במימוש ההסכם למשרד להגנת הסביבה, שמעוניין בביטולו.
המדינה צפויה להתנגד לעתירת ארגוני הסביבה, המבקשת לקבוע כי לקצא"א לא הייתה סמכות לחתום על הסכם כזה מבלי לקבל אישור מהממשלה, בשל מכלול השלכותיו הסביבתיות, הביטחוניות והכלכליות. לפי הפרסום, בתגובת המדינה לעתירה ייכתב כי "אין כדי למנוע מהממשלה להפעיל, במידת הצורך, את סמכויותיה בכובעה כרגולטור", וכי "מצאנו כי הסוגיה דנן מטופלת על-ידי משרדי הממשלה הרלוונטיים, ועל כן איננו רואים מקום או צורך בהתערבות נוספת מעבר לכך".
לפי הדיווח בחדשות 12 ולפי חלק מהתגובות להודעה ההסכם יבוטל, אך אין ודאות כי זו תהיה תוצאת ההחלטה.
מצד אחד, הממשלה 'מיישרת קו' עם עמדת חברת קצא"א, משרד האוצר ורשות החברות, הרואות בהסכם המשך של פעילותה הרגילה של החברה. עמדה זו צפויה להוביל לבקשה למשיכת העתירה הנוכחית לבג"צ, כדי להימנע מהטלת הוצאות משפטיות על הארגונים העותרים.
מצד שני, עמדה זו לא מאפשרת את מימוש ההסכם במלואו, מפני שקצא"א כפופה לרגולציה סביבתית, גם היא כחלק מפעילותה השגרתית של החברה. היקף הפעילות שנובע מההסכם גבוה בהרבה מהיקף הפעילות שמותר לה כיום רגולטורית, ולכן ההסכם יישאר תקוע.