ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה התכנסה היום (ג'), לדיון בעניין המשך הטיפול בגל האומיקרון.
השרים החליטו על עדכון מתווה התו הירוק, התו הירוק המעודכן יחול רק באירועים בסיכון גבוה (אירועי שמחות, מסיבות וכדומה), רשימה מלאה תפורסם ע"י מטה ההסברה לקורונה עם השלמת ניסוח התקנות.
תוקף התו הירוק יעודכן, כך שיוכלו להחזיק בו האוכלוסיות הבאות:
- מחוסנים בשתי מנות, אשר לא חלפו ארבעה חודשים מהמועד בו קיבלו את המנה השנייה.
- מחלימים אשר לא חלפו ארבעה חודשים ממועד החלמתם.
- מחוסנים בשלוש ובארבע מנות חיסון, ללא הגבלת זמן.
המתווה המעודכן ייכנס לתוקף עם פקיעת מתווה התו הירוק המלא ביום א׳, 06 בפברואר בחצות הלילה שבין יום א׳ ליום ב׳.
הכניסה לישראל והיציאה ממנה:
• הארכת התקנות הקיימות בנתב"ג (בכללן חובת הבדיקה לפני הטיסה הנכנסת לישראל וכן חובת הבדיקה עם הנחיתה בנתב"ג), עד ליום ב׳, 07 במרץ בחצות הלילה שבין יום ב׳ ליום ג׳.
עוד הוחלט בקבינט: לתקן את התקנות כך שהחל מיום ג׳, 08 בפברואר, תבוטל חובת ביצוע בדיקת קורונה לפני טיסה יוצאת מישראל למי שאינו מחוסן או מחלים, הן לגבי נוסעים והן לגבי אנשי צוות.
הוחלט לאפשר לנוסע בעל תסמינים ב-14 הימים שלפני הטיסה לישראל, לעלות לטיסה במידה וביצע בדיקת אנטיגן מוסדית שלילית לאחר תחילת התסמינים (עד עתה נדרש ביצוע בדיקת PCR שלילית לאחר מכן).
החלטות נוספות:
- כניסה למוסדות מגן אבות ובתי קשיש בקהילה תחייב ביצוע בדיקת אנטיגן.
- מומלץ לבצע בדיקת קורונה טרם מפגש עם אדם מבוגר.
- סיוע בקיום אירועים מוגנים – מוסד שיחליט להקים עמדת בדיקות אנטיגן כתנאי כניסה, יקבל סבסוד חלקי מהמדינה.
- תיוותר חובת בדיקה דו-שבועית לעובדים לא מחוסנים במוסדות רווחה, בריאות וחינוך.
ההחלטות ייכנסו לתוקף בכפוף לאישור ועדת החוקה של הכנסת.
בדיון השתתפו שר הבריאות, שר החוץ, שר הביטחון, שר המשפטים, שרת הכלכלה והתעשייה, שרת הפנים, שרת החינוך, שר השיכון והבינוי, שרת החדשנות והמדע, שר התרבות והספורט, השרה לשוויון חברתי, שר במשרד האוצר, שר התיירות, שרת האנרגיה, מזכיר הממשלה, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, המשנה לראש המל"ל, מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל משרד הבריאות,
מנכ"ל משרד האוצר, מנכ"לית משרד החינוך, מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ממונה הקורונה, סגנית הממונה על התקציבים במשרד האוצר, הממונה על ההתגוננות במשרד הביטחון, רמ"ט פקע"ר, יו"ר מרכז השלטון המקומי, פרופ' ערן סגל, פרופ' רן בליצר, פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית, פרופ' אלי וקסמן, וגורמי מקצוע נוספים.
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בקבינט הקורונה כי הממשלה כן תעניק סיוע לעסקים וזאת בניגוד לעמדת ליברמן "אנחנו כרגע בעיצומה של המערכה. צפויים לנו עוד שבוע וחצי-שבועיים קשים לפנינו, ולכן, כמו שאמרתי – אני לא רוצה לראות אווירת "סוף קורס", לא בקרב הציבור ולא כאן בחדרי קבלת ההחלטות. עכשיו זה הזמן שלנו להדק את השמירה על הפגיעים ביותר, על המבוגרים, כדי לצלוח את הגל הזה", אמר בנט.
"במערכת החינוך אנחנו כבר מיישמים את מתווה "בודקים ולומדים", והמערכת מתפקדת. בימים אלה מחלקים את הערכות, 20 בדיקות לכל ילד בבית ספר יסודי, וזה מאפשר להורים ולתלמידים לשמור על שגרת לימודים וחיים תקינה.
בשלב הזה, אנחנו כבר יודעים לומר שהחיסונים, בדגש על חיסוני הילדים, מגנים בצורה טובה מפני PIMS, וזו בהחלט בשורה טובה. הדרך שלנו בממשלה היא דרך רציונאלית, מאוזנת ומבוססת עובדות ונתונים", אמר.
"אנחנו לא כאלה שאומרים שצריך לרוץ לסגרים כי הקורונה היא סוף העולם, ולא מתבהלים. מצד שני, אנחנו גם לא טוענים שקורונה זו רק שפעת, כי זה פשוט לא נכון. הקורונה היא מחלה שיכולה לפגוע בצורה קשה, וגם להביא למוות. אנחנו בוחרים בדרך המתונה, הנכונה והמאוזנת.
אנחנו נלחמים כל הזמן לשמור על הכלכלה פתוחה, על המשק פתוח ועל הכל מתפקד. אנחנו ערים לקשיים ולשיח הציבורי, ואנחנו קשובים גם למגזר העסקי. לכן, אני רוצה לומר באופן ברור: הממשלה תסייע לעסקים שנפגעו בצורה קשה בגל הזה. הפרטים עוד נידונים ויסוכמו, אבל זו ההחלטה המשותפת של כולנו. אנחנו לא נשאיר אף אחד מאחור. את הגל הזה אנחנו, בעזרת ה', נצלח ביחד".