מגזין טועמיה מגיש:
צילום חלי גד
סטיילינג אליהו בכר
פרגיות ברכז רימונים:
8 סועדים / קל / 45 דקות הכנה / בשרי
חומרים:
8 פרגיות נקיות משומן
6 ענפי סלרי (רק הגבעול)
200 גר' ערמונים
1 ראש שום מפורק לשיניים בקליפתן
רבע כוס רכז רימונים
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז' מחממים את השמן
ומטגנים בו את הפרגיות מכל צד 3
דקות.
מעבירים לצלחת.
לאותו הסיר מוסיפים ערמונים, סלרי
חתוך למקטעים, שום ומטגנים קלות
כ-3 דקות. מוסיפים את הפרגיות
ומתבלים במלח ופלפל.
מזלפים מעל את רכז הרימונים.
מכסים את הסיר ומנערים עם הידית.
מבשלים כ- 30 דק באש נמוכה.
קרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה
צילום חלי גד
סטיילינג אליהו בכר
קרפיון ביין לבן
וזיתי קלמטה
6 סועדים
זמן הכנה: שעה
כמה נתאמץ: קל
המנה פרווה
מצרכים:
1 קרפיון שלם במשקל קילו
150 גר' זיתי קלמטה מגולענים
כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית
מלח גס
לימון פרוס
1 ראש שום מפורק ל2
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מע'
בתבנית חסינת אש מניחים את הדג בשלמותו מזלפים מעליו שמן זית ומפזרים מלח גס.
סביבו בתבנית מפזרים את הזיתים, ראשי השום והיין.
פורסים את הלימון בעובי חצי ס"מ ומנילים מעל הדג.
עוטפים את הדג בנייר כסף ואופים למשך 40 דק'.
לאחר מכן מורידים את הנייר כסף
ואופים למשך 20 דק' נוספות.
בתאבון!
המתכונים באדיבות מגזין 'טועמיה' להרשמה חינם: www.toamea.co.il