אתמול עדכן בית החולים איכילוב על חשד למקרה ראשון של אבעובות הקוף בארץ.
בעקבות זאת, הצוות לטיפול במגפות (צט"מ) של משרד הבריאות יתכנס הערב (שבת) בשעה 20:30 לדיון בנושא.
תוצאות בדיקה שנערכה במכון הביולוגי לגבר שהגיע לבית החולים באיכילוב עם סימפטומים המתאימים לאבעבועות הקוף, אישרו את האבחנה, מצבו הקליני ממשיך להיות טוב.
משרד הבריאות קורא למי שחזר מחו״ל ופיתח חום ופריחה שלפוחיתית לפנות לרופא.
מקרים חשודים באבעבועות הקוף, מחלה ויראלית נדירה הקשורה לאבעבועות שחורות, דווחו בשבוע שעבר בארצות הברית, קנדה ומספר מדינות באירופה, מה שהופך להתפרצות עולמית של מחלה שהייתה עד כה בתחומי אפריקה.
קנדה כעת חוקרת מספר מקרים חשודים באזור מונטריאול, לאחר שבספרד ופורטוגל דווחו 40 מקרים חשודים, ובבריטניה דווח על תשעה מקרים. כל החולים שדווחו בפורטוגל, רובם צעירים שסבלו מנגעים בעור, וכולם במצב יציב.
מרגע שמתחיל החום – התסמין הבולט ביותר של אבעבועות הקוף, פריחה תופיע לאחר יום עד שלושה ימים, לרוב מתחילה מהפנים ואז מתפשטת לאזורים אחרים בגוף. מספר הנגעים נע בין כמה בודדים לאלפי נגעים.
נגיף אבעבועות הקוף שייך למשפחת הנגיפים פוקס-וירידה, שהתגלתה לראשונה בשנת 1958 כאשר שתי התפרצויות התרחשו במעבדת קופים. אבל להתפרצות לא אשמים בהכרח הקופים: עדיין לא ברור היכן מתפתח לראשונה הנגיף, ועל פי הערכת ארגון הבריאות העולמי – ההדבקה מתחילה דווקא ממכרסמים. באפריקה הנגיף התגלה בבעלי חיים רבים, כולל סנאים, חולדות, וסוגים שונים של קופים.
התחלנו שוב מה לא יעשו בשביל לדחוף חי0ונים